Altyapı çalışmaları için ihale Eylül’de yapılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak gecikmenin içme suyu projesinde DSİ ile belediye arasındaki bazı pürüzlerden...
Altyapı çalışmaları için ihale Eylül’de yapılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak gecikmenin içme suyu projesinde DSİ ile belediye arasındaki bazı pürüzlerden kaynaklandığını söyledi.

Belediye Başkanı Gürkan gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme dair bazı soruları yanıtladı. Altyapı çalışmalarının ne zaman başlayacağı yönündeki soruya Başkan Gürkan, içme suyu projesinin Mart sonu Nisan başında teslim edileceğini ve ihaleye çıkacaklarını, ancak DSİ ile yapılan protokol nedeniyle bazı pürüzlerden dolayı gecikme olduğunu söyledi.

Kırklareli Kayalı Köyü Barajı'ndan içme suyunun DSİ tarafından yapılan çalışmalarla geleceğini belirten Gürkan, "İçme suyu şebekesi arasındaki hat 800'lük boru olarak hesaplanmış İller Bankası mühendislerinin yaptığı hesaplara göre de bu yetersiz bir hat olduğu ortaya çıktı. Yani bu şebekemizi beslemeyecek bir hat olduğu ortaya çıktı. Bu hattın minimum binlik ideal olarak da bin 200'lük bir boru çapı ile değiştirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir ay kadar önce teknik heyetler DSİ'de toplantı yaptılar. DSİ bunun değişimi için baştan "tamam" dedi. Şimdi bizim ihale şartnamemizde burası 800'lük olarak gözüküyor. "Biz değiştiremeyiz" gibi bir tavır içinde sayın bölge müdürü. Ben de değişmesi gerektiğini değişmediği takdirde bu yeni içme suyu arıtma tesisini teslim almayacağımızı söyledim. Şu anda yazışmalar devam ediyor. Problemimiz oradan kaynaklı bu kadar gecikmemizin nedeni de budur. Ama diğer taraftan biz Eylül'ün başında her şeye rağmen ihaleye çıkıyoruz içme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur suyu toplama ve atık su arıtma ihalelerini yapacağız. DSİ eğer iki içme suyu hattı boru çapını yükseltmezse o yeni içme suyu arıtma tesisini teslim almayarak mevcut üzerinden çalışmaya şehrimize su vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: