Amedi Camara, Konya'da

Moritanya Çevre Ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Amedi Camara, Karapınar'da Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezini ziyaret etti.
Amedi Camara, Konya'da

Moritanya Çevre Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Amedi Camara, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi'ne geldi.

Orman ve Su işleri Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Moritanya Çevre Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Amedi Camara, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezini gezdi, burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Camara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı'nda alınan karar doğrultusunda Türkiye'de düzenlenen Arazi Tahribatının Dengelenmesi Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayı'na davet edildiğini ifade ederek, erozyon sahasında yapılan çalışmaların heyecan verici olduğunu söyledi.

Karapınar'da yapılan çalışmaların insanları teşvik ettiğini dile getiren Camara, "Buradaki çalışmaları görmek ve şahit olmak heyecan verici. Çölleşme ile mücadele kapsamında Türkiye ile işbirliği yapmayı öngörüyoruz. Bu birlik kapsamında tecrübe ve bilgi paylaşımını önemsiyoruz. Bunları bizim ülkemizde de kullanma aşamasında olacağız" diye konuştu. 

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı iseKonya'da Afrika ülkelerine yönelik çölleşmeyle mücadele kapsamda eğitimler verildiğini bildirdi.

Afrika ülkelerinden 77 kişinin bu toplantıya katıldığını belirten Avcı, şu bilgileri verdi:

"Bu toplantıda Konya'da Yeşil Duvar Ajansı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında, Afrika'daki çölleşmeyle mücadelede işbirliği yapacağız. 2030'a kadar dünyada arazi bozulmasının dengelendiği bir dünya hedefleniyor. Bu çerçevede Afrika ülkeleri Konya'da toplandı. Hedeflerine nasıl ulaşabilecekleri noktasına fikir alışverişinde bulundular."