Ameliyatsız doğal görünüm

Yaşlanma ve kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerle yüzde oluşan kırışıklıklar, kadın-erkek herkesin kâbusu haline geldi.
Ameliyatsız doğal görünüm

Yaşlanma ve kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerle yüzde oluşan kırışıklıklar, kadın-erkek herkesin kâbusu haline geldi. Bu yüzden birçok kişi, istenmeyen kırışıklıklara karşı koymak için türlü çarelere başvurmaya başladı. Çoğu kişi kozmetik ürünlerinden medet umarken, son dönemde medikal estetik alanında da birçok gelişme yaşandı ve yaşlanma sürecini durdurup, geriye döndürmede çok başarılı sonuçlar elde edildi. Dr. Dilek Şire Eren, çeşitli uygulamalarla, operasyon gerekmeden doğala yakın görünüm elde edilebildiğini söyledi.

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Dilek Şire Eren, yüz yaşlanmasının temel nedeninin, yüzde yıllar içinde oluşan hacim kaybı olduğunu belirtti. Hacim kaybının, özellikle yanakta, ağız köşesinde çökükler ve sarkmalar olan daha zayıf, ancak daha kırışık bir yüz oluşturduğunu ifade eden Eren, "Hacim kaybı temelde yağların erimesi ile kollajen ve elastin liflerinin formunun değişmesi ile oluşur. Yaşla beraber oluşan kaybın yanı sıra sık kilo alıp vermeler bu süreci hızlandırır. Çok sıkı diyetler ve son yıllarda sık karşılaştığımız tüp mide operasyonu ve çok sıkı egzersiz yapanlar ideal kilolarında bile olsalar yüzdeki hacim kaybı kişinin daha yaşlı göstermesine neden olur" dedi.

Dr. Dilek Şire Eren, bunların dışında korunaksız güneşe maruz kalma ve kadında menopozun da yüzdeki çökmeyi hızlandırdığını ifade etti.

Medikal estetik alanındaki son gelişmelerin, son yıllarda bu süreci durdurup geriye döndürmede çok başarılı sonuçlar verdiğini dile getiren Eren, yağ ve hyaluronik asitli dolgu enjeksiyonları, kişinin kendi kanının büyüme faktörünü içeren PRP uygulaması ve focuslu ultrasound ile yüz germe uygulamaları sayesinde operasyon gerekmeden doğala yakın görünüm elde edilebildiğini kaydetti.

Kaynak: