Amerikalı müzisyen Allen Hulsey Konya’da

YUSUF KARAKAŞ / YENİ HABER
Amerikalı müzisyen Allen Hulsey Konya’da

Amerikalı ünlü müzisyen Allen Hulsey Düşleri İnşaa ve Medya Topluluğunun konuğu olarak Selçuk Üniversitesi’nde konser verdi

Alaaddin Keykubat kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos salonunda verilen konsere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık  1 saat  sahnede kalan ünlü müzisyen birbirinden güzel parçalarla dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. ‘Bir kitapta sen koy düşlerimize ortak ol’ sloganı ile konsere girişin ücretsiz, fakat 1 kitap karşılığında girildiğini belirten topluluk üyeleri amaçlarının toplanan kitaplar ile lösemili çocuklar için farkındalık yaratmak olduğunu ve konserde toplanan kitaplar ile Selçuklu Tıp Fakültesi Onkoloji bölümünde kitaplık kurulacağını söylediler. Konserden sonra gazetemize konuşan Allen Hulsey, uzun seneler New York’ta kaldığını ancak hayatında bazen farklılıklar yaşamak istediğini söyleyerek İstanbul’da ünlülerin yoğunlukta oturduğu Cihangir semtine yerleştiğini söyledi. Cihangir’de içinde farklı etkinliklerin yapılacağı, İngilizce derslerin verileceği, kitapların olacağı bir dükkan açtığını söyleyen Hulsey, hayatını planlı olarak yaşamak isteyenlerden olduğunu ancak bir yer yada bölgeye sığdırmak istemediğini ifade ede etti. Allen Hulsey,’’Kim bilir belki 3 ay sonra Konya’ya taşınırım. Bu arada daha öncede geldim Konya’da yaşadım bir süre ve etrafta ağaçlar, yeşillik artmış bu dikkatimi çekti. Buradaki yetkililer baya iyi çalışıyor. Sufi düşünceleri ve Mevlana’nın düşüncelerini de çok severim. Gerçekten güzel bir şehir zaten tasavvuf müziğine de her zaman saygım vardır. Zaman zaman da gelmeye çalışırım. Newyork’tayken hemen hemen 5 sene engelli çocuklarla çalışmıştım, kanser olan veya farklı zorluklarla yaşayan çocuklarla. Benim amacım bir şekilde bunlara manevi destek olmak, tedavileri için belki maddi bir destek toplamak. Mesela bugün çok güzel kitaplar topladık çok mutlu etti bu ilgi beni’’ şeklinde konuştu.

11210114_488584031289887_1011252181_n-002.jpg

BU DÜNYADA SON KALE SAHNEDİR

Babasının görevi yüzünden çocukluğunun bir kısmını Ankara ve Konya'da geçirdiğini söyleyen Allen Husley,’’O yüzden şimdi Türkçem çok iyi. Bir süredir İstanbul'da yaşıyorum. hareketi seviyor, hayatı da böyle geçiyorum. İlk kısa Türkiye macerasından sonra Almanya'da yatılı okul günlerinde gitara ve müziğe sevdalandım. Liseyi ise çok daha uzakta Dallas Texas'da bitirdim. Cazın kutsal okulu Berklee'de burslu okudum’’ dedi. Hulsey sesinin fena olmadığının farkına vardıktan sonra rotayı New york’a çevirdiğini söyledi.2012 yılına kadar çeşitli gruplarla çalıştığını ve Gramercy Theatre, Bowery Ballroom, Mercury Lounge, Bowery Electric gibi New York'un önemli etkinlik alanlarında konserler verdiğini söyleyen Hulsey,’’ İkinci İstanbul macerası ise geçtiğimiz yıl tatil için geldiğimde başladı. Malum, buraya gelen burada kalıyor. Türkçe şarkılar da yazmaya, söylemeye bunu da iyi yapınca İstanbul'da pek çok sahnede kendime yer buldum. Hayal Kahvesindeki konserimde Gripin'den Birol Namoğlu, Kadıköy Shaft'ta sahne alırken Mabel Matiz eşlik etti. Dinlenilir bir üslubum var, özellikle cover şarkılara yeni tatlar kattığımı düşünüyorum. Her şeyin monotonlaştığı ve otomatiğe alındığı bu dünyada sahnenin son kale olduğunu düşünüyorum. Onun için iyi bir müzisyen her zaman sahne ister ve özler diyorum’’ dedi. Bir dönem de Boston'da , Çocuk Psikolojisi, Çocuklar için Müzik ve Edebiyat, 0-6 Yaş Arası Çocuk Gelişimi dallarında eğitim aldığını ifade eden gwenç müzisyen, New York'ta 2006 yılından beri sürdürdüğü özel derslerinin yanı sıra,  Kidville, Free To Be Under Three ve Hepburn Music School gibi New York'un en başarılı eğitim programlarında çocuklarla çalıştığını söyledi. Derslerinde hem İngilizce hem de Türkçe şarkılarla çalıştığını belirten Allen,’’Çocuklar için en doğru eğitim metotlarının etkileşim ve pozitif yönlendirme olduğunu savunuyorum. Bu yüzden her sınıfı çocukların yaş aralıklarına göre belirleyerek, her çocuğun eşit derecede katılım ve etkileşim şansı bulmasını sağlıyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.