Amerikalı ve İngiliz komtanlardan IŞİD çağrısı

ABD’nin ve İngiltere’nin önde gelen komutanları IŞİD tehdidine son vermek için örgütün Suriye’de de vurulması gerektiğini söylüyor.
Amerikalı ve İngiliz komtanlardan IŞİD çağrısı

Bağdat Yönetimi’ne bağlı askerlerle Kuzey Irak Kürt Yönetimi’ne bağlı peşmergelerin IŞİD militanlarına yönelik operasyonları sürerken, Batılı askeri yetkililer IŞİD’i ortadan kaldırmak için hava saldırılarının Suriye’ye de yayılması gerektiğini düşünüyor.

YENİLMESİ GEREKEN BİR ÖRGÜT
 
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’le basının karşısına geçen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, Washington’un IŞİD’le uzun soluklu bir mücadele sürecine girdiğini belirtti. IŞİD’in yenilmesi gereken bir örgüt olduğunun altını çizen Dempsey, örgütün Suriye ayağının ele alınmadan yenilmesinin mümkün olmadığını savundu.

IŞİD'İN SİNİR SİSTEMİ YOK EDİLMELİ
 
NATO’nun 2011-2013 yılları arasında Afganistan’daki kuvvetlerini komuta eden ABD’li emekli Orgeneral John Allen da, Başkan Barack Obama’nın IŞİD’in sinir sistemini yok etmek için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. Allen,  DefenseOne sitesi için kaleme aldığı makalede, bunun için örgütün hem Irak hem de Suriye’de vurulması gerektiğini ifade etti.
 
ŞAM'LA İŞBİRLİĞİ
 
İngiltere’nin eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Lord Dannatt ise, Batı’nın IŞİD’le mücadele için Suriye lideri Beşar Esad’la ittifak kurması gerektiğini öne sürdü. İngiltere’nin konuya “Düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığında yaklaşması gerektiğini kaydeden Dannatt, Batılı ülkelerin Suriye’de IŞİD’e yönelik hava saldırıları için Esad’tan izin alması gerektiğini söyledi.