Ampute Milli Takım’ın gazi kaptanı Osman Çakmak, memleketi Tokat’ta

Ampute Futbol Şampiyonası finalinde attığı golle Türkiye'ye şampiyonluğu getirerek gönüllerde taht kuran Gazi Osman Çakmak, "En büyük hayalim futbolcu...
Ampute Milli Takım’ın gazi kaptanı Osman Çakmak, memleketi Tokat’ta

Ampute Futbol Şampiyonası finalinde attığı golle Türkiye'ye şampiyonluğu getirerek gönüllerde taht kuran Gazi Osman Çakmak, "En büyük hayalim futbolcu olup milli formayı giymekti" dedi.

Tokat'ın Zile ilçesinde Ömer Çakmak (83) ile Sultan Çakmak (66) çiftinin 6 çocuğundan birisi olan Osman Çakmak, şampiyondan yaklaşık iki ay sonrasında memleketinde hasret giderdi. Zile Kaymakamı Adnan Tezcan tarafından kaymakamlık binası girişinde karşılanan Çakmak, beraberindeki heyetle birlikte ziyarette bulundu. Kaymakam Tezcan, günün anısına Çakmak'a plaket ile çeşitli hediyeler takdim etti. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Zile Belediyesi'ne geçen Çakmak, belediye binası önünde belediye personeli ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'i makamında ziyaret eden Çakmak, bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vidinel, şampiyon sporcunun "Bir gün olacak dünya Osman Çakmak'ı tanıyacak" şeklinde geçmiş yıllarda sözü olduğunu hatırlatarak,"Attığı golle takımımızı Avrupa Şampiyonu yaptı, dolayısı ile milletimizi şampiyon yaptı" dedi.

"En büyük hayalim futbolcu olup milli formayı giymekti"

Başkan Vidinel, şampiyon sporcuyu altınla ödüllendirerek çeşitli hediyeler takim etti. Gazi Osman Çakmak ise memleketinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek,"En büyük hayalim futbolcu olup milli formayı giymekti. Cenabı Allah onu bizlere gazi olduktan sonra nasip etti. Ben gazi olduğumda sol ayağımı diz altından kaybetmem ömür boyu unutamayacağım bir olaydı. Ama Türk milleti bana Avrupa Şampiyonasında bitiş düdüğünden sonra "Gol Gazi Osman Çakmak" demeleri, Gazilik şehitlikten sonra en büyük mertebedir. Bir gazi olarak Avrupa Şampiyonu olmak benim için ayrı bir gururdur. Sayın belediye başkanımızın da adımı meydana vermesinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Narlıkışla köyünde 1977 yılında doğan Osman Çakmak, ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul'da çalışan ağabeyinin yanına giderek tahsilini yaparken Zeytinburnuspor'un seçmelerine katılarak futbol hayatına başladı. Okulu bitirdikten sonra vatani görevini yaparken Kuzey Irak operasyonundan dönüşte mayına basarak sol bacağını diz altından kaybetmesine rağmen azmini kaybetmeyen Çakmak, 10 yıl tedavi gördü. Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın rehabilitasyon ziyaretinde "Vatan için mücadeleye devam etmek istiyorsan, futbol oyna, ay yıldızlı formayı o şekilde taşı" sözleri üzerine futbol oynamaya ampüte takımında devam eden Çakmak, vatan sevgisini üniformadan ayyıldızlı formaya taşıdı. 2010 yılında Rusya'da milli takımın üçüncü olmasında önemli rol oynayan Çakmak, İngiltere maçında son dakikada attığı golle Ampute Milli takımını şampiyon yaptı.

İHA