Anadolu Adalet Sarayında görevli 16 hakim ve savcı gözaltında

Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayında görevli 16 hakim ve savcı gözaltına alındı.
Anadolu Adalet Sarayında görevli 16 hakim ve savcı gözaltında

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bölücü terör örgütü FETÖmensuplarının darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayında görevli 16 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayında görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu kapsamda hakim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5 Cumhuriyet savcısının nezaretinde yapılan aramalar neticesinde 16 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında eski HSYK 1. Daire Başkanı olan ve Anadolu Adalet Sarayında hakim olarak görev yapan İbrahim Okur'un da bulunduğu belirtildi.

Okur'un, polis ekiplerince Kartal'daki evine baskın yapılmadan önce başkasına ait bir araçla kaçtığı öğrenildi. Okur'un kaçtığı aracın plakasının tespit edilmesi üzerine yapılan fiziki takip sonucu polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Anadolu Adalet Sarayına getirilerek, nezarethane bölümüne alındı.

Öte yandan 2 şüpheli de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına teslim oldu.