"Anadolu Ateşi" Gürcistan'da sahne aldı

BATUM (AA) - Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı dolayısıyla Anadolu Ateşi dans topluluğu Gürcistan'da gösteri düzenledi.Dünya...
"Anadolu Ateşi" Gürcistan'da sahne aldı

BATUM (AA) - Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı dolayısıyla Anadolu Ateşi dans topluluğu Gürcistan'da gösteri düzenledi.

Dünya turnesine Batum'da Devlet Müzik Merkezi'ndeki gösterileriyle başlayan topluluk, Gürcü sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Gösteriye, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Zurab Pataradze, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Acara hükümeti yetkilileri, Türk ve Gürcü iş adamları da izledi.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Pataridze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkileri güçlendirmek adına bu tür etkinliklerin son derece önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Koçak da Türkiye ile Gürcistan'ın iki dost, komşu ve stratejik ortak ülke olduğunu dile getirerek, taraflar arasındaki ilişkilerde bu tarz kültürel etkinliklerin ayrı bir önemi bulunduğunu kaydetti.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yılını kutladıklarını hatırlatan Koçak: "Dolayısıyla bu önemli olayın anlamlı ve güzel bir şekilde kutlanmasını istedik. Tabii ki Türkiye ile Gürcistan'ın ilişkileri bundan böyle daha da gelişmeye devam edecek." diye konuştu.

Grup, 16-17 Aralık'ta başkent Tiflis'te de gösteri yapacak.

Kaynak: