Anadolu Ateşi Tiflis'te sahne aldı

Anadolu Ateşi dans topluluğu, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gösteri düzenledi.
Anadolu Ateşi Tiflis'te sahne aldı

Dünya turnesine iki gün önce Batum'da başlayan Anadolu Ateşi, başkent Tiflis'te Gürcü sanatseverlere gösteri sundu.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun, Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı dolayısıyla başkent Tiflis'te düzenlediği gösteri, büyük ilgi gördü.

Tiflis'in Merkez Konser Salonu'nda düzenlenen gösteriyi, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Gürcü bakanlar, diplomatlar, iş adamları ve sanatseverler izledi.

Gösterinin ardından basın açıklaması yapan Anadolu Ateşi Görsel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Gürcistan ile Türkiye'nin kültürlerinin birbirine yakın olduğunu belirtti.

Bugün Anadolu Ateşi olarak 5 bininci gösterilerini yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Batum'daki gibi bugün de burada salonun dolduğunu ifade etti. 

Bu arada, Anadolu Ateşi'nin Tiflis'teki gösterisi başlamadan önce, Gürcü ve Türk İş Adamları Derneğinin desteğiyle resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan, "Modern Türkiye Cumhuriyeti ve Modern Gürcistan Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin 25. yıl dönümü vesilesiyle burada müziğin, dansın ve barışın diliyle bir araya gelmekten ayrıca mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Yazgan, Anadolu Ateşi'nin, Türkiye'nin kültür zenginliğini uzun yıllardır dünyanın birçok yerinde başarılı bir şekilde temsil ettiğini söyledi.

Tiflis'te yarın düzenlenecek gösteri ile Anadolu Ateşi'nin Gürcistan turnesi sona erecek.