Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Anadolu Kartalı Tatbikatı

Anadolu Kartalı Tatbikatı

Türkiye’nin normalleştiğini, milleti ile devletin ünsiyet kurmaya başladığını bize çok net gösteren bir organizasyondur Anadolu Kartalı Tatbikatları…

Yıllarca bu ülkede birçok medya kuruluşu bu tatbikatlara alınmadı. Bu ülkeyi bölmeye teşebbüs etmemiş, bu ülkeye sadakati olan, vatanı için, milleti için çalışan, askerliğini normal bir şekilde yapan, vergisini ödeyen, bu ülkeye hiçbir zaman ihanet etmemiş gazeteciler sadece dindar oldukları gerekçesiyle dünyanın en önemli hava kuvvetleri tatbikatlarından birisi olan Anadolu Kartalı tatbikatını ülkesinin başarısından duyduğu gururla takip edemedi.

Sanki bir suç işlemiş gibi, sanki yanlış bir iş içerisindeymiş gibi abdest aldığı, namaz kıldığı, çatalı sol eline almadığı, dini değerlerini öncelediği için kendi ülkesinde parya olan gazetecilerdeniz bizler…

Hiç unutmam Kon TV’yi de bu tatbikatlara almıyorlardı, tabi o zaman Haber Müdürü olan Mustafa Tatlısu da bizim muhabirlerimizi tatbikata almadıkları için tatbikat haberlerini yayınlamıyordu. Kırgındık, kendi ülkemizde dışlanmış hissi yaşatıyorlardı bizlere.

Fakat tatbikatı yaygın medyada çok önemsemeden, basit bir şekilde verip geçiyordu.

Oya çok iyi biliyorlardı ki, Kon TV haberi verse hem çok geniş bir şekilde verecek, hem de o tatbikat bölgesinde yapılan gösteri uçuşlarına Kon TV’nin yayınından sonra daha fazla insan gelecekti.

O dönemde yetkili bir komutanın Mustafa Tatlısu Bey ile görüşmek için Kon TV’ye kadar geldiğini hatırlıyorum. İkili görüşmelerinde biz yoktuk ama zannediyorum Mustafa Bey’e o komutan, “Aracımı ve şoförümü size tahsis edeyim, gazetecilerden ayrı olarak sizin muhabiriniz bizim aracımızla içeri girsin” demiş.

Ama tabiî ki Mustafa Bey bunu kabul etmemiş, zira biz gazeteciydik ve kendi ülkemizde kendi hava kuvvetlerimizin bir faaliyetini takip edeceksek bunu bu ülkenin onurlu bir gazetecisi gibi takip etmeliydik.

Neticede hatırlaya bildiğim kadarıyla o yılda tatbikatın ve gösteri uçuşlarının görüntüsü Kon TV’de yayınlanmamıştı.

O günlerden bu günlere geldik. Tam anlamıyla Maşa Allah dememiz gereken bir durum bu. Bu ülkenin bazı gazetecileri dışlanmıyor, akredite kuralları tamamen değişti, devletimiz artık milleti ile ünsiyet kurmayı başardı.

Neyse biz tekrar Anadolu Kartalı Tatbikatına dönelim. Bildiğiniz gibi aslında Anadolu Kartalı Tatbikatının 2013 yılı 2. tatbikatı 21 Haziran günü tamamlandı.

Anadolu Kartalı Tatbikatı dünyanın en önemli ve prestijli müşterek eğitim ve taktik tatbikattır. Konya’da bulunan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından yürütülen bu tatbikatta eğitim alanı olarak Tuz Gölünün üzeri ve çevresi belirlenmiştir.

Tatbikatlara NATO üyesi ülkeler ile birlikte bu güne kadar Suudi Arabistan, Ürdün, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail katılmıştır.

Son yıllardaki tatbikatlara İsrail davet edilmemektedir.

21 Haziran’da tamamlanan tatbikata ise NATO unsurları, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinden ekipler katılmış.

Bu tatbikatta 525’i dost ve müttefik ülkelerin personeli, 540’ı Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olmak üzere toplam 1 bin 65 askeri personel görev yapmış.

Tabi ülkemiz bu tatbikatlarda ciddi oranda bir gelir de elde etmektedir ama tatbikatların birinci amacı gelir değildir.

Konya’ya yapmış olduğu ekonomik katkı ise tam anlamıyla mükemmel diye biliriz.

Geçen hafta bütün otellerimiz doluydu.

Yeni Haber Gazetemizde geçtiğimiz pazartesi günü manşette yer aldı. Konya Dedeman Otel Genel Müdürü Recep Altınok, tatbikatlara gelen misafirlerin her tatbikat sürecinde Konya’ya 10 Milyon Dolar bıraktıklarını söylüyor.

Recep Altınok, “Gelen misafirler ulaşımı kullanıyorlar. Otobüs kiralıyorlar, araba kiralıyorlar, nargile içiyorlar, halı alıyorlar, hediyelik çeşitli eşyalar alıyorlar, çeşitli restoranlarda yemek yiyorlar. Dolayısıyla Konya’ya çok katkı sağlıyorlar.” Diyor. Sizin anlayacağınız Anadolu Kartalı Tatbikatları havada göğsümüzü kabartırken yerde de Konya’mıza iş, aş oluyor…

Yarın bu tatbikatların devamı niteliğinde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün de katılımıyla Pençe–2013 Hakiki Mühimmat Atışları tatbikatı yapılacak.

Tabiî ki bu tatbikatımızın da kazasız belasız hayırlısıyla başarıyla gerçekleştirilmesini diliyoruz. Milletimizi başarılarıyla gururlandıran, dosta güven, düşman ise korku salan Türk Hava Kuvvetlerimizin bütün unsurlarına işlerinde kolaylık, başarıda süreklilik diliyoruz.

Güçlü Türkiye kesinlikle güçlü bir ordu ile mümkündür, milleti ve devletiyle kenetlenmiş Türkiye’ye ise kimsenin düşmanlık yapmaya cesaret edemeyeceği de muhakkaktır.

Allah devletimize milletimize zeval vermesin… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR