“Anadolu, kendi talihini döndürdü”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“Anadolu, kendi talihini döndürdü”

Türk milletinin, 30 Ağustos’taki kudret ve kabiliyet imtihanından başarıyla çıktığını vurgulayan Başkan Konuk, 30 Ağustos’un, Anadolu’nun kendi talihini döndürdüğü gün olduğunu söyledi.

“KUDRET VE KABİLİYETTEN YOKSUN OLANLARA DEĞER VERİLMEZ”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta da yer verdiği şu sözlerle başladı: “Memleketimizde bulunan düşmanları silah gücüyle çıkarmadıkça, gösterebileceğimiz milli varlık ve kudretimizi fiilen ispat etmedikçe millet olarak kendimize değer verilmesini ve saygı gösterilmesini beklemek boşunadır. Kudret ve kabiliyetten yoksun olanlara değer verilmez. İnsanlık ve adaletin gereklerinin yerine getirilmesini, bütün bu vasıflara sahip olduğunu gösterenler isteyebilir”.

“ANADOLU, GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ”

Türk milletinin, 30 Ağustos’ta kudret ve kabiliyet imtihanından başarıyla çıktığını ifade eden Başkan Recep Konuk, “büyük taarruz için gösterilen tek hedef Akdeniz’dir.  O büyük yürüyüş karşısında ateşkes isteyenlere 9 Eylül’de İzmir Kemalpaşa’da randevu verilmiştir. Ancak milletimizin kudret ve kabiliyetini sınayanlar o randevuda yerlerini alamamıştır. 30 Ağustos, Anadolu’nun kendi talihini döndürdüğü ve kendi tarihini kendi eliyle yazacak kudret ve iradeyi sergilediğini tüm dünyaya ispat ettiği gündür” dedi.  

“İSTİKLALDEN GERİ ADIM ATMAYIZ”

30 Ağustos’un, Türk milletinin son sığınma noktası Anadolu ve Trakya’ya doğru başlayan ve istisnalar hariç yaklaşık iki buçuk asır süren çekilme sürecinin sona erip, millet olarak sokulmak istediğimiz kalıbı kırdığımız gün olduğuna da dikkat çeken AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İki buçuk asır süren zihni ve fiziki geri çekilme süreci 30 Ağustos’ta sona ermiştir. O tarihi günün, o tarihi zaferin üzerinden 94 yıl geçti. Tarihi zaferin hatıraları ve hatırlattıkları bugün de milletimizin hafızasında tazedir ve o tarihi günlerde sergilenen irade ve kararlılık bugün de dip diridir. Millet olarak biz 94 yıl önce ne fikren ne de fiziken geri adım atmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik. ‘İstiklalden geri adım atmayız, birliğimizden ve bütünlüğümüzden vazgeçmeyiz. Anadolu ve Trakya’da kardeşlik hukukumuzdan, bir ve bütün yaşama irademizden taviz vermeyiz’ dedik. Ve hala aynı şeyleri söylemekteyiz.”

“BİRLİĞİMİZE KAST EDENLER, MAĞLUBİYETİN RÖVANŞININ PEŞİNDELER”

94 yıl önce sergilenen irade ve kararlılığın bugün de devam ettiğini ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “milletimiz, değişik şekil ve adlar altında karşısına çıkarılan imtihanlarda da aynı kudret ve kabiliyeti sergilemiştir. Bugün darbe ve darbeci, terör ve terörist olarak vatanımıza, milletimize ve vatanımız ile milletimizin birliğine kast edenlerin, huzurumuzu hedef alanların dünün işgalcileriyle farkı yoktur. Milletin meclisine taarruz edenler de Elazığ’da, Gaziantep’te, Van’da milletimize tuzak kuranlar da kirli bir koalisyonun ortaklarıdır ve sahneye koydukları kirli oyunla 94 yıl önce uğradıkları mağlubiyetin rövanşının peşindedirler. Onlar ne yaparsa yapsın, onlar hangi kılık ve şekilde milletimizin karşısına çıkarsa çıksın, milletimiz vatanı ve birliği söz konusu olunca 30 Ağustos 1922’deki kadar kararlı, 30 Ağustos 1922’deki kadar inançlı, 30 Ağustos 1922’deki kadar uyanıktır” dedi.

 

“O BÜYÜK VE TARİHİ İMTİHANI 94 YIL SONRA BİR KEZ DAHA VERDİK”

30 Ağustos’un, millet olarak vatana sahip çıkma kudretini sergilediğimiz, zaferle sonuçlandırdığımız mücadelenin sonunda istikbalimizi yeni bir başlangıçla şekillendirme kabiliyetini gösterdiğimiz ve en önemlisinin de birlik imtihanını başarıyla verdiğimiz, büyük imtihan günü olduğunu belirten Başkan Recep Konuk, “bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olarak o büyük ve tarihi imtihanı 94 yıl sonra bir kez daha verdik, veriyoruz.  94 yıl önce millet olarak biz Anadolu’yu acı, kavga ve kaosun merkezi yapmaya çalışanlara inat, kardeşliğin, zenginliğin ve şefkatin coğrafyası yapmak için ilk büyük adımı attık, 94 yıl sonra o attığımız ilk adımla başladığımız yolculuğu kararlılıkla devam ettirdiğimizi, ettireceğimizi bir kez daha ispat ettik. Bir asırda verdiğimiz iki büyük imtihanla Türk milleti bir iddia ortaya koymuş ve o iddiasına tarihi imtihanlardan geçerek sahip çıkmıştır. Bu iddia, ebediyen hür ve bağımsız yaşama kararlılığıdır. Bu iddia, Anadolu ve Trakya’da yaşayan tüm millet evlatlarının ortak gelecek hayali ve birlikte yaşama iradesini asla terk etmeyecekleri iddiasıdır. Bu iddia hür ve müreffeh Anadolu ve Trakya iddiasıdır” şeklinde konuştu.

“KUDRET VE KABİLİYETLERİMİZİ KİMSE SINAMAYA KALKMASIN”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, mesajını şu ifadelerle tamamladı: “İrade ve kararlılığını can pahasına göstermiş, kudret ve kabiliyetlerini tarihin akışını değiştirerek ispatlamış ve tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun gereklerini lâyıkıyla yapmış bir milletin evlâtları olarak, o ruh halinin ve düşünce iklimin mirasçılarıyız ve her tarihi imtihanı başarıyla verecek, irade, kararlılık, kabiliyet ve kudrete dün olduğu gibi bugün de sahibiz.

94 yıl önce milletimizin kudret ve kabiliyetlerini sınayanlar, sonucu görmüş ancak randevu yerinde bulunma cesaretini gösterememişlerdir. Geçen zamana rağmen o iddia ve irade ile o kudret ve kabiliyetin milletimizin genlerinde mevcut olduğu bugünkü nesiller tarafından verdiğimiz son demokrasi sınavında bir kez daha ispatlanmıştır. Kudret ve kabiliyetlerini tarihin imtihan meydanlarında başarıyla vermiş, tarihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun gereklerini lâyıkıyla yapmış bir milletin evlâtları olarak, o ruh halinin ve düşünce ikliminin mirasçısı olan bu millet her tarihi imtihanı başarıyla verecek, her tarihi randevuya zamanında ulaşacak kabiliyet ve kudrete sahiptir.

Dost ve düşmanlarımıza, özellikle de dost görünümlü düşmanlarımıza tavsiyemiz kudret ve kabiliyetlerimizi kimsenin sınamaya kalkmamasıdır. İmtihanı tarihi meydanlarda verilmiş ve hala sahip çıktığımız müşterek irademize herkesin saygı göstermesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu zaferi armağan eden Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tarihten geleceğe bir coşkun ırmak gibi akıp gelen milletimize bu yolculuğunda hürriyet ve istiklalini armağan eden aziz şehitlerimizi,

94 yıl önce verdiğimiz tarihi imtihanı bu topraklarda yeniden veren ve tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet diyerek şehadet makamına ulaşan demokrasi şehitlerimizi,

Vatan için toprağa düşen şehit asker ve polislerimizi ve kirli saldırılarla kaybettiğimiz vatan evlatlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor,

Hürriyet ve istiklalin kazanılma şartlarını, o gün ortaya konan kudret, kabiliyet ve ortak iradeyi asla unutmadığımızı, unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı ve o irade ile o kudret ve kabiliyetin nesilden nesile aktarılacak en kıymetli mirasımız olduğunu belirterek

30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum”.