Anadolu Landini'den görkemli lansman

Anadolu Landini yerli üretimi Globe serisi traktörlerini 16. Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nda görkemli bir show ile tanıttı
Anadolu Landini'den görkemli lansman

Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Motor ve 134 yıllık traktör üreticisi İtalyan Argo Tractors tarafından 2017 yılında yüzde 50-yüzde 50 ortaklık ile kurulan Anadolu Landini, Türkiye’deki ilk üretimi olan Landini Globe serisi traktörlerini Konya’da çiftçilerle buluşturdu. Anadolu Landini’nin Şekerpınar’daki tesislerinde üretimini yaptığı Globe serisinin tanıtımı sonrasında bir değerlendirme yapan Anadolu Landini Genel Müdürü Hayati Kösoğlu; “Anadolu Landini olarak Türkiye toprak şartlarına ve pazar yapısına en uygun şekilde  tasarlanan Globe serisini üreten tek tesis olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi. Tarla ve bahçe tarımında en çok talep edilen 50 – 75 HP motor gücü aralığında ve 3 silindire sahip motorlarla dört yeni model ürettiklerini belirten Kösoğlu; Anadolu Landini’nin arkasında Türkiye’nin en köklü ve büyük holdinglerinden Anadolu Grubu ve 134 yıllık İtalya’nın traktör üreticisi Argo Tractors olduğunu söyledi. Kösoğlu, “Landini traktörleri düşük yakıt tüketimi ve sağlamlığı ile çiftçilerin beğenisini kazanan, dostlarına tavsiye edecekleri kadar memnun kalıp güven duydukları bir marka. Biz de Anadolu Landini olarak çiftçilerimizin satış ve satış sonrası hizmetleri ile güvenebileceği en yakın iş ortağıyız” dedi.

5-1-2-008.jpg

LANDİNİ GLOBE SERİSİ YURTDIŞINA DA İHRAÇ EDİLECEK

Dünya traktör pazarında Türkiye’nin ilk 4 ülke arasında yer aldığını belirten Kösoğlu, yerli traktör üretiminin 72 bini geçerek 2017’de rekor seviyeye ulaştığını söyledi. Sektörün 2017’de çok hareketli olduğunu ve yeni satınalma ve üretim kararları neticesinde rekabetin arttığına dikkat çeken Kösoğlu, “Bugün Türkiye traktör pazarında aktif 40’ın üzerinde marka rekabet ediyor. Üretimin yerelleştirilmesiyle daha ileri teknolojiye sahip ve daha yüksek verimlilik sunan modellere çiftçilerimiz daha uygun şartlarda sahip olabilecek. Anadolu Landini olarak ürettiğimiz Globe serisini yurtiçi satışının yanı sıra yurtdışı pazarlara da ihraç edeceğiz. Üretimimizle ilave istihdam ve kapasite kullanımı sağlarken, elde edeceğimiz ihracat gelirleriyle de ülke ekonomisine katkıda bulunacağız” dedi.

5-1-3-008.jpg

KAYNAK: HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER