Anadolu Odaları Eğitim Semineri yapıldı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri (SMMM) Odası'nın düzenlediği Anadolu Odaları Eğitim Seminerinde vergi yargısında yaşanan son değişiklikler meslek mensuplarına anlatıldı.
Anadolu Odaları Eğitim Semineri yapıldı

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Anadolu Odaları Eğitim Semineri Antalya Belek'te yapıldı. Konya'nın yanı sıra birçok şehirden mali müşavirlerin katıldığı programın açılış konuşmasını Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek yaptı. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu olan Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü hatırlatan Özselek, aslında bunun ekonomiye yapılan bir dış darbe olduğunu, not düşürme ile ülkemizden yaklaşık 236 milyon dolar yatırım çıkışı yaşandığını söyledi. Özselek, "Bütün bu olumsuzluklara rağmen ülkemizin ihracat rakamları geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 7 oranında artmıştır. Yine Merkez Bankası son dönemde faiz koridoru üst bandında indirime gitmiştir. Bu gelişmeler elbette güçlü bir istikrar ve güven ortamı ile açıklanabilir. Meslektaşlar olarak yapabileceğimiz ise bu istikrar ortamına katkı sağlamak ve destek olmaktır" dedi.

Konya'nın, Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirildiğini ve şehrin ana sermayesinin tarım olduğunu ifade eden Özselek, Konya Ovası Sulama Projesinin hayata geçirilerek tarım sektörünün ivme kazanacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Konya SMMM Odası Başkanı Özselek, düzenledikleri seminerin güncel konuları takip etmede meslek mensuplarına yardımcı olduğunu dile getirerek, "Konya SMMM odası olarak 2168 üyesine 380 stajyerine hizmet veren, mesleki eğitim faaliyeti gerçekleştiren, meslektaş ve stajyer odaklı çalışan ve bu doğrultuda projeler üreten bir kurumuz. Devamlı mesleki güncel konuları takip edip bu doğrultuda bilgilendirme eğitimleri düzenliyoruz. Buna en büyük örnek bugün içinde bulunduğumuz Anadolu Odaları Eğitim Semineridir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seminer programında ilk gün, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bumin Doğrusöz vergi yargısında yaşanan son değişiklikler ve 6736 sayılı kanun kapsamında ihtilaflı borçların durumunu, Yeminli Mali Müşavir Mustafa Tan 6736 sayılı kanun kapsamında işletme kayıtlarının düzeltilmesi ve dikkat edilecek hususlar'ı anlattı.

Anadolu Odaları Eğitim Semineri yapıldı

Anadolu Odaları Eğitim Semineri yapıldı

Anadolu Odaları Eğitim Semineri yapıldı

Kaynak: