Anadolu’nun dünya’ya açılan kapısı: Selçuklu Kongre Merkezi

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi, açıldığı günden bu yana çok kısa sürede birçok etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapmaya başladı
Anadolu’nun dünya’ya açılan kapısı: Selçuklu Kongre Merkezi

Anadolu için milat sayılabilecek Selçuklu Kongre Merkezi’nin Konya’ya ve Türkiye’ye kazandırılmasını çok önemsediklerinin altını çizen Selçuklu Kongre Merkezi Genel Müdürü Recep Altınok, “Selçuklu Belediyesi ve Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından yatırımı gerçekleştirilen bu merkez sayesinde, üst segment diyebileceğimiz bir turizm dalında, yani Kongre Turizminde şehrimizin adını daha fazla duyuracağını düşünmekteyiz. Orta vadede, oteller, acentalar, taşıma şirketleri gibi turizmin tüm aktörlerine olumlu etki sağlayacak, dolayısıyla şehrin ekonomisine ve istihdamına artı değer katacak. Selçuklu Kongre Merkezi’nin tanıtımı ve Konya’ya dışarıdan iş çekebilmek adına Ankara ve İstanbul’da ofis açma hazırlığı yaptıklarını ve MPI, ICCA gibi uluslar arası kongre kuruluşları ile işbirliği sürecini başlattık” dedi.

1-913.jpg

“Jalal, birçok disiplinde faaliyet göstermeyi amaçlıyor”

Konya Selçuklu Belediyesi’nin mülkü olan Selçuklu Kongre Merkezi’nin işletmesini alan JALAL A.Ş. ile ilgili açıklamalarda bulunan Altınok, “Tüm dünyaca bilinen ve Konya’nın en önemli değerlerinden biri olan ve Hazreti Mevlana’nın ismi Celal’in İngilizcesinden adını alan Jalal; ulusal ve uluslar arası alanda hizmet sektörüne yönelik, mülk geliştirme ve yönetme amacı ile yola çıkmıştır. Yönetim ve geliştirme esnasında; strateji, verimlilik, denetim, tanıtım, tutundurma, konsept, analiz, bütçe, eğitim, yatırımcı temsilciliği ve marka yönetimi gibi birçok disiplinde faaliyet göstermeyi amaçlayan Jalal, farklı alanlarda tecrübe ve bilgi birikimine sahip otelcilik, kongre, spor ve AVM alanında uzman 4 girişimci tarafından Konya’da kurulmuştur” diye konuştu.

2-20180425123125.jpg

“Kongre turizmi açısından dönüm noktası oldu”

Avustralya’nın Ballarat şehrinde gerçekleştirilen Dünya Tarihi Kentler Toplantısına katılarak, 2008 yılındaki 11. Dünya Tarihi Kentler Konferansı’nın Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından şehre kazandırılmasının Konya’da Kongre turizmi açısından dönüm noktası olduğunu vurgulayan Altınok, “Yüzlerce yabancı konuğun eksiksiz bir operasyonla ağırlanmasının ve bu büyük çaplı konferansın başarısının, Konya’da kongre turizmine yönelik ilk tohumları oldu. Selçuklu Kongre Merkezi ile Konya’nın alt yapıda büyük avantajlar yakaladığını ve çok daha fazla ulusal ve uluslar arası toplantı, seminer, konferans ve kongreye rahatlıkla şehir olarak talip olunabilecek” şeklinde konuştu.

3-757.jpg

“Uluslar arası bir kongre ve etkinlik merkezidir”

Selçuklu Kongre Merkezi’nin, Selçuklu motiflerini modern bir tarzda bünyesinde barındıran bir özel mimarisi olduğunu belirten Altınok, “Dünya standartlarında akustik ve teknolojik altyapısı, çift oditoryuma sahip olması ve kapasitesi, deneyimli kadrosu ve misafirlerine sunduğu benzersiz hizmet kalitesi ile uluslar arası bir kongre ve etkinlik merkezidir. Kültürel ve sanatsal merkez olmanın yanında, aynı zamanda sahip olduğu dükkan yerleri ve Konya’ya ilk kez gelecek olan Cafe ve Restaurant markaları ile şehrin yeni buluşma merkezi olmaya da aday olmaktadır. Kullanışlı fuaye alanları, gün ışığı alan Balo Salonu ile Türkiye’nin nadir merkezlerinden biri durumundadır. Hem bir kongre merkezi hem de çok kapsamlı bir kültür merkezi altyapısını tek bir çatı altında barındıran Selçuklu Kongre Merkezi’nin, sosyal-kültürel ve bilimsel organizasyonlara aynı anda hizmet verebiliyor olması en önemli özellikleri arasında yer almaktadır” dedi.

4-441.jpg

“Üst düzey mutfak altyapısına sahip”

Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı Selçuklu Kongre Merkezi’nin 35 bin metrekare kullanım alanına sahip olduğunun altını çizen Altınok, “14 salondan oluşan Selçuklu Kongre Merkezi’nin 45 kişiden 2 bin kişiye kadar kapasiteleri salonları, çok verimli bir ortam sağlamaktadır. İki farklı kapasitede oditoryum salonları, bin 400 metrekare balo salonu ve 11 adet farklı boyutlarda toplantı salonlarından oluşuyor. Etkinlik ve organizasyonların eşsiz bir deneyimle gerçekleşmesi için tasarlanan Selçuklu Kongre Merkezi, 10 bin metrekare fuaye alanı ile 4 ayrı kattan oluşmakta ve 950 araçlık açık otoparkı ile hizmet vermektedir” diye konuştu.

5-228.jpg

Selçuklu Kongre Merkezi’nin doğal akustik mekanları, geniş fuaye alanları, toplantı salonları ve balo salonları ile aynı zamanda gala, düğün, iftar ve mezuniyet gibi organizasyonlara da hizmet verebilecek üst düzey mutfak altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Altınok, sözlerine şu şekilde son verdi: “Ulusal ve uluslar arası düzeyde gerçekleştirilecek kongreler, fuarlar, sergiler, müzikaller, film galaları, şirket toplantıları gibi her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Açık ve kapalı alanları ile aynı anda 5 bin kişiyi ağırlama kapasitesiyle her ihtiyaca cevap verebilecek niteliktedir.”  

 

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ