Anadolu’nun en kapsamlı fuarı ‘İKAF’ açıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde ve KOP Bölgesi’nde yer alan 9 üniversitenin katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Kariyer Fuarının(İKAF) açılış töreni gerçekleştirildi.
Anadolu’nun en kapsamlı fuarı ‘İKAF’ açıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde ve KOP Bölgesi’nde yer alan 9 üniversitenin katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Kariyer Fuarının(İKAF) açılış töreni gerçekleştirildi.

KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen fuara; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, üniversite rektörleri, yüzlerce firma ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren  KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, üniversite iş dünyası üniversitesinin olma yolunda ilerlediklerini söyledi. Sade, “Üniversitemiz olarak sektör ve üniversite arasında Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Bölümlerimiz ile ülkemizin beşeri sermayesine katlı sağlıyoruz. Akıllı Teknolojiler Merkezimiz AKİTEK 5 milyon Euro’luk bütçe ile ilimizdeki sektörlere hizmet edecek. Endüstri 4.0 merkezinde olacak bir projedir. Sektörle entegre olan programları yürürlüğe aldık. Mezunlarımız Konya Ticaret Odamız’ın 20 bin üyesiyle buluşturuyoruz. Fuarımız bugün yeni bir boyut kazanmıştır. Bu birlikteliğin gücü nitelik ve niceliğini fuarda yaşıyoruz. Kariyer olanaklarını arttırıyoruz. Sağlık, savunma ve enerji yazılım gibi sektörlerde firmalar fuara güç katmıştır” ifadelerini kullandı.

ikafff-8.jpg

“ÖĞRENCİLERİMİZİ İŞ HAYATINA HAZIRLIYORUZ”

Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Bekir Aydoğan, istihdam seferberliğine bu fuar ile öncülük edildiğini söyledi. Aydoğan, “Değer üretmenin farkındayız. Ahilik geleneğini örnek alarak projeler yazıyoruz. İş hayatına öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Sorumluluğun farkındayız. Mezunların göz bebeği kurumlarda çalıştığını görmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Vatansever geçleri ülkemizi kazandırmaktan gururluyuz” dedi.

“FUARLAR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, fuarın şehre değer kattığını söyledi. Altay, “Girişimci örneklerinin yaşandığı bir iliz. Ülkemize önemli katma değerler üretiyoruz. Fuarlar öğrenci ve firmalar arasında bir köprü görevi görüyor. İstihdama katkılar sağlanıyor. Belediye olarak çalışmalarla üretime destek oluyoruz. KOMEKlerimiz ile üretime doğrudan katkılar sunuyoruz. Yeni dönemde kariyer merkezimizi KOMEKlerle birlikle çalışarak daha fazla istihdam hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

iakfa-5.jpg

“İŞSİZLİK, KÜRESEL BİR SORUN”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu fuarı çok önemsediğini söyledi. Atay, “Gençlere oldukça önem veriyoruz. 20 yıl önce 76 üniversite vardı şu an bu sayı 206’dır. Görevimiz nitelik problemini ortadan kaldırmaktır. Yetenek her yerdedir. Bu 8. organizasyondur. İnsanı, toprağı, kampüsü olan mükemmel bir üniversitede bu program gerçekleştiriyoruz. Karşımıza çıkan tüm sorunlara çözüm arıyoruz. İnsan Kaynakları Ofisi olarak 8 aylık birimiz bu 8 ayda 12 program düzenledik. Bu farkındalığı geliştireceğiz. Başarı ortadadır. Kamu-şirketler ve üniversite buradadır. İşsizlik sadece ülkemizde olan değil küresel bir sorundur. Bu sorununda üstesinden gelebilecek bir gücümüz var. Gözümüzün gördüğü aklımızın kestiği her şeyi üretiyoruz. Artık teknoloji üreten bir ülkeyiz. Bu fuarlar geleneksel hale gelecek” ifadelerini kullandı.

iakfa8.jpg

ikaff-3.jpg

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ