İsmail Poçan

İsmail Poçan

Anadolu’nun Hükümdarı’ndan selam olsun

Anadolu’nun Hükümdarı’ndan selam olsun

İtiraf etmek lazım kimse Torku Konyaspor’dan bu kadarını beklemiyordur. Bir takım düşünün sezon başında küme düşecek ilk takımlardan biri olarak gösteriliyordu. Ama o takım biraz bocalasa da kendine has oyunu herkese kabul ettirerek günden güne başarılarına başarı katıyor.

Bu oyun galibiyetleri, galibiyetler puanları getirdikçe daha da birlik ve beraberlik içerisinde hedef yükselten Konyaspor için şimdi ‘ikincilik mi? neden olmasın” diye benim gibi birçok kişinin de düşündüğünü biliyorum.  Öyle olacak ki statta maç sonrası Şampiyonlar Ligi müziği çalındı. O günleri de göreceğiz İnşallah.

Maça gelince öncelikle maçı hak eden kazandı.  Maçın başında gelen gol Konyaspor’un işini biraz daha kolaylaştırdı.  Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe için erken gelen gol stresi biraz daha artırdı.

Bunu Fenerbahçe teknik direktörü Pereira üzerinde görmek mümkündü.  O gerginliğini de takımına yayılmış.  Fenerbahçe’ye Sezon başından bu yana gereksiz tavırlarıyla en büyük zararı yine teknik direktörü verdi.

Oynattığı savunmaya dayalı oyunla sürekli eleştirilen Pereira yine oyunu okuyamadı.  Her zaman olduğu gibi kendisine gol gereken dakikalarda yanlış oyuncu tercihleri rakibinin işini daha da kolaylaştırdı.

Yine daha önce birçok takımda bu tür hareketleriyle tepki toplayan Volkan Şen’in yaptıkları milli futbolcuya hiç yakışmadı.  Belki Fenerbahçe’nin en istekli oyuncusuydu golde de katkısı büyük. Ama bu hareketler hem kendine hem de takımına zarar veriyor.

Futbol bu ne olacağı belli olmaz ama bu saatten sonra Fenerbahçe’nin şampiyon olması çok zor görünüyor.  Söylenecek çok şey var ama sonuç olarak maçı kazanan Konyaspor ligde şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş’a, Fenerbahçe’ye yenilmeyen üstüne de mağlup ederek 2016’da yenilmezliğini hala sürdürüyor.

Ve herkes Konya’ya, Konyaspor’a, Aykut Kocaman ve öğrencilerine saygı duyuyor. Ve bu takım hedefine doğru önündeki engelleri tek tek aşarak Kocaman adımlarla ilerliyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR