Anaokulu öğrencilerine göz muayenesi

Tekirdağ'da hayata geçirilen proje kapsamında faaliyet gösteren "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile öğrenciler muayene edildi.
Anaokulu öğrencilerine göz muayenesi

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen "Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" projesi kapsamında faaliyet gösteren "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile anaokulu öğrencileri muayene edildi.

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında göz doktoru bulunmayan 5 ilçede mobil göz sağlık aracıyla tarama yapıldığını ve projenin sona erdiğini söyledi.

Gümüştaş, "Projede hedefimiz, 4 bin 800 kişinin muayene edilmesiydi ve yaklaşık 7 bin kişinin muayenesiyle hedefimizin üzerinde bir rakama ulaştık. Proje sona erdi ancak mobil göz sağlık aracı muayenelere devam ediyor." dedi.

Mobil göz sağlık aracının topluma fayda sağlaması amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Gümüştaş, "Süleymanpaşa'deki Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu öğrencileri mobil göz sağlık aracında muayene edildi. Mobil göz sağlık aracıyla talepler doğrultusunda taramalara devam ediliyor." diye konuştu.

Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu Müdürü Lütfiye Sertdamar da okulda 370 çocuğun okul öncesi eğitimi aldığını belirterek, "Mobil Göz Sağlık Aracı ile okulumuzda eğitim gören çocuklar muayene ediliyor. Çok faydalı bir çalışma. Bir anda 370 çocuğumuza sağlıkçılarımızın ulaşmasını sağlayacağız. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.