Ankara, ABD'nin önüne koydu! İşte o fotoğraf

Ankara dün ABD Savunma Bakanı James Mattis’i ağırlarken en önemli konu Suriye’de Amerikan yönetiminin PYD/YPG’yle işbirliği oldu.
Ankara, ABD'nin önüne koydu! İşte o fotoğraf

 Görüşmede ABD’nin PYD/YPG’ye verdiği ve Türk güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’da ele geçirdiği güdümlü tanksavar füzesi gibi silahlarla ilgili belgeler masadaydı.

Ankara, bu konudaki rahatsızlığını bir kez daha dile getirirken, ABD’nin PYD/YPG’ye verdiği, Türk güvenlik güçlerinin PKK’da ele geçirdiği silahların dökümünü ortaya koydu. Mattis’e gösterilen belgelerden biri, 16 Ağustos’ta 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı’nca Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Biliç Tepe bölgesinde ele geçirilen iki AT-4 güdümlü tanksavar füzesine ilişkindi. Askeri kaynaklar, İsveç menşeili tanksavarların PYD/YPG güçlerine verildiğini ileri sürmüşlerdi. 

w0ega_1503544747_9527.jpg

Genelkurmay Başkanlığı da füzelerin fotoğraflarını yayınlarken, seri numaralarını paylaşmamıştı. Mattis’e füzelerin seri numaralarının da verildiği öne sürüldü. Güvenlik birimleri, ABD’nin Türkiye’nin eline koz vermemek için, PYD/YPG’ye verdiği silahların büyük çoğunluğunun başka ülke menşeili olduğunu tespit etmişlerdi.

KAYNAK: HÜRRİYET