Ankara Başsavcılığı'ndan flaş ByLock açıklaması! Bin kişi serbest bırakılacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 11 bin 480 kişinin GSM numarasına iradesi dışında Bylock'a yönlendirildi açıklaması yaptı. FETÖ’nün gerçek kullanıcıları gizlemek için yaptığı bu hile savcılığın bu açıklaması ile deşifre oldu.
Ankara Başsavcılığı'ndan flaş ByLock açıklaması! Bin kişi serbest bırakılacak

ByLock davalarını sulandırmak isteyen FETÖ, 2014 yılı ağustos, eylül, ekim aylarında Namaz Vakitleri TR, Kıble Pusulası, Freezy gibi uygulamalar üzerinden bylock IP'sine yönlendirme yaptığı ve böylece bu uygulamaları kullanan insanları BTK verilerinde ByLock kullanıcısı gösterildiği ortaya çıktı. Söz konusu uygulamaları hazırlayan isimlerin TUBİTAK çalışanı olduğu, FETÖ soruşturması kapsamında arandığı ve yurt dışına firar ettikleri öğrenildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman, "Tek delil iradesi dışında yüklenmiş Bylock ise tutuklu bin kişi tahliye edilecek"dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  11 bin 480 kişinin iradesi dışında FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma ağı ByLock'a  yönlendirildiğinin tespit edildiğini açıkladı. Olay savcılığa yapılan ihbar sonrası BTK ve MİT'in ortak çalışması ile  ortaya çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün gerçek ByLock kullanıcılarının tespitini engellemek için 11 bin 480 kişinin GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLock IP'lerine yönlendirildiğinin tespit edildiğini söyledi. Kocaman, örgütün bunu eski TüBİTAK çalışanı ve FETÖ firarisi Kemalettin Cengiz Erbakırcı'nın geliştirdiği Mor Beyin adlı uygulama ile gerçekleştirdiğini açıkladı.  

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: "ByLock örgüt içi gizli haberleşme amacıyla geliştirilmiş ve bu özelliğiyle yürütülen soruşturmalarda örgüt üyeliğinin ispatında başvurulan önemli bir delildir. Uygulamanın bu özelliği ile delil değeri Yargıtay içtihatlarıyla da teyit edilmiş, kişilerin bu ağa dahil olduğunu kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde örgüt üyeliğinin dayanağı olacağı ortaya konulmuştur.

11 BİN 480 KİŞİ İRADESİ DIŞINDA BYLOCK'A YÖNLENDİRİLMİŞ 

11 bin 480 GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLockIP'lerine yönlendirilmiş oldukları tespit edilmiştir. Bu kullanıcıların gerçek ByLock kullanıcılarının tespitini güçleştirmek ve FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadeleyi sulandırmak amacıyla örgüt mensubu yazılımcılar tarafındna geliştirilen uygulamalarla bilinçli olarak bylock.net alan adına yönlendirilmiş oldukları yönünde bulgular elde edilmiştir."

BAŞSAVCI: BİN KİŞİNİN TAHLİYESİNİ TALEP EDECEĞİZ

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman iradasi dışında Bylock'a yönlendirilen yaklaşık bin kişinin tahliyesini isteyeceklerini belirterek "ByLock bizim için en büyük  delillerden biri. Bu konuda hiçbir değişiklik yok. Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a  yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin  kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz. Mor Beyin yazılımını yapan  Kemalettin Cengiz Erbakırcı, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün sonra yurt dışına  kaçmış. Eski TÜBİTAK çalışanı Erbakırcı'nın bu işin en büyük sorumlularından  olduğunu düşünüyoruz. Bu kişi hakkında soruşturma başlattık, hakkında yakalama  kararı çıkarttık" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA