Ankara Büyükşehir Belediyesinden 15 Temmuz için web sitesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece vatandaşların çektiği fotoğraf ve videoları yükleyebileceği web sitesi açıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesinden 15 Temmuz için web sitesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, 15 Temmuz'da gerçekleştirilenFetullahçı Terör Örgütü (FETÖ'nün) darbe girişiminin yaşandığı gece vatandaşların çektiği fotoğraf ve videoları yükleyebileceği web sitesi oluşturuldu.

Darbe girişimi sırasında yaşanan olaylar, vatandaşların objektiflerinden gözler önüne seriliyor.

Belediye tarafından "www.demokrasidirenci.com" adresiyle açılan siteye, Türkiye'nin 81 ilinden sivil tanıkların fotoğraf ve görüntüleri yağıyor.

Fotoğraf ve videolar, siteye gönderilmesinin yanı sıra "0533 051 52 37" numaralı telefona "WhatsApp" uygulaması üzerinden de ulaştırılabiliyor.

Türkiye'nin "demokrasi direnci"ni ve hafızasını pekiştirmek amacıyla kurulan web sitesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "15 Temmuz, Türkiye'nin bütün dünyaya demokrasi dersi verdiği tarihtir. Tankın, topun, merminin imana mağlup olduğu tarihtir. Bu şehitlerimiz destan yazdılar. Bu destanları unutmayacağız, unutturmayacağız." açıklaması da yer alıyor.

Gökçek, vatandaşlar tarafından "www.demokrasidirenci.com"a ulaştırılan fotoğraf ve videoları resmi Twitter hesabından da paylaşacağını, ellerinde darbe gecesine dair ilginç fotoğraf ve görüntüler bulunan vatandaşların bu görüntü ve fotoğrafları siteye göndermesini beklediğini belirtiyor.

Vatandaşlardan gelen fotoğraf ve görüntülerin yayınlanmasının ardından katalog ve sergilerde de kullanılacağı öğrenildi.