Ankara İtfaiyesinden tatilcilere uyarı

Ankara İtfaiyesinden tatilcilere uyarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanı Celil Sipahi, tatile çıkacak vatandaşları, yangın ve su baskını olma ihtimaline karşı uyararak, gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Sipahi, yaptığı yazılı açıklamada, yangınlarda en önemli nedenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkati çekerek, yangınların, çoğunlukla alınması kolay ancak ihmal edilen önlemler sonucu çıktığını vurguladı. Sipahi, "Alınacak basit önlemler, çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırır. Bazen de çıkabilecek bir yangının, en az zararla atlatılmasına yardımcı olur." ifadesini kullandı.

Sipahi, yaz aylarında özellikle konutlarda yaşanan yangınlarda, tatile çıkan vatandaşların ihmalinin büyük olduğunu belirterek, tatile çıkanların, evlerinde kullandıkları tüm elektrikli aletleri prizden çıkartmaları, elektrik akımını şalterden kesmeleri, doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını da ana vanalarından kapatmaları uyarısında bulundu.

Celil Sipahi, tatile çıkarken diğer önemli bir konunun da su musluklarının kontrolü olduğuna dikkati çekerek, yangından kaçarken su baskınıyla karşılaşmamak için açık ve arızalı musluk bırakılmamasına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

- "Mutlaka yangın söndürme tüpü bulundurun"

Sipahi, açıklamasında ayrıca, yangına ilk müdahalenin öneminin altını çizerek, konut, iş yeri ve motorlu araçlarda standartlara uygun yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini hatırlattı.

Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların, araçlarında 2 kilogramlık kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı olması gerektiğini anlatan Sipahi, standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla 2 yıllık kullanım ömrü olduğuna işaret etti.

Sipahi, basit önlemlerin, çoğu zaman yangına neden olabilecek unsurları ortadan kaldırılacağının altını çizdi.