Ankara'da hatalı kazı çalışması nedeniyle yol çöktü

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi'nin bir bölümünün, bölgede süren bir inşaatta tekniğine uygun yapılmayan kazı çalışması yapılması nedeniyle çöktüğü bildirildi.
Ankara'da hatalı kazı çalışması nedeniyle yol çöktü

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yazılı açıklamaya göre, Çankaya Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi'nin bir petrol istasyonu yakınındaki bölümünde, saat 22.30 sıralarında yaklaşık 7-8 metre derinliğinde çökme meydana geldi.

Çökme sonucu petrol istasyonu hizasında bulunan taş duvarlarda da hasar oluştu. 

Çökmenin akşam saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Olay yerinde inceleme başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yoldaki çökmenin, komşu parselde devam eden inşaatta tekniğine uygun yapılmayan kazı ve forekazık sisteminin yetersizliğinden kaynaklandığını belirledi.

Doğalgaz ve enerji hatlarındaki hasarın giderilmesi için ilgili kuruluşların çalışma yaptığı bölgede, enerji sıkıntısına yol açmayacak önlemler alındı. 

Ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanacak

İnşaatta gerekli koşullar sağlanıncaya, bölgede can ve mal güvenliği garantiye alınıncaya kadar, cadde trafiğe kapalı kalacak, ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanacak.

Konuya ilişkin gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı, Büyükşehir Belediyesince, çöküntü nedeniyle sorumluluğu bulunan firmaya en yüksek cezanın uygulanacağı bildirildi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, yolun çökmesi sonucu hasar gören boruların onarımı için çalışmalarını sürdürüyor. 

ASKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, çöken yolun alt bölümünde kalan Kırkkonaklar Mahallesi'ne geçici olarak su verilmeye başlandı. Yolun yukarı tarafında yer alan Büyükesat Mahallesi kesimine su verilebilmesi için ise çalışmalar en geç bugün saat 17.00'de tamamlanacak.