Ankara'da kritik zirve

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson'la bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye-ABD ilişkileri ve güncel bölgesel-uluslararası konuları Ankara'da kapsamlı şekilde ele aldık" dedi.
Ankara'da kritik zirve

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın uçağı dün gece saatlerinde Ankara'ya indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya gelecek olan Tillerson, programında olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde Başbakan Yıldırım ile bir araya geldi. Görüşmede, Irak ve Suriye'nin yanı sıra FETÖ ile mücadele ve Gülen'in iadesine ilişkin beklenen adımlar konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı Beştepe'de kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye ve Irak'ta başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürme kararlılığının vurgulandığı kabulde, bu çerçevede ne gibi ortak adımlar atılabileceği ele alındı.

Kapsamlı görüşme
Tillerson, daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Görüşmeye dair resmi Twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, "ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'la, Türkiye-ABD ilişkileri ve güncel bölgesel-uluslararası konuları Ankara'da kapsamlı şekilde ele aldık" dedi.