Ankara'da skandal atama

SGK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı'na, ilaçla ilgili hiçbir eğitim ve geçmişi olmayan sendikacı Cafer Seçer atandı.
Ankara'da skandal atama

Kamu Sen'e bağlı Türk Büro-Sen'de Eğitim ve Sosyal İşler'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Seçer, hiçbir deneyimi olmamasına rağmen Türkiye ilaç sektöründe önemli bir konum olan SGK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı'na atandı.
 
AMİRİ AK PARTİ DÜŞMANI VE PARALEL DESTEKÇİSİ
 
Cafer Seçer'in yardımcılığını yaptığı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da paralel yapıya verdiği destekle bilniyor.
 
Yokuş, paralel örgütün insan kaynağını oluşturan okul denetimlerini baskın olarak nitelendirerek  'Okul basılması Türkiye'ye yakışmıyor. Kamuoyu nazarında bazı okulların itibarsız hale getirilmeye çalışılması ancak dikatatörlükle yönetilen ülkelerde olur. PKK'nın Kandil kampını mı basmaya gidiyorsunuz' paralel örgütü savunmuştu.
 
HÜKÜMETE KİN KUSMUŞTU
 
Yokuş, paralelin yayın organı Samanyolu Haber'de katıldığı bir programda da terör olayları ve askerlerimizin şehit olmasıyla ilgili olarak PKK'yı eleştirmek yerine hükümeti suçlayarak'Bunların vebali kime aittir, milletimiz bunu iyi sorgulamlıdır' demişti.
 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA YAKIŞIKSIZ SÖZLER
 
Yokuş, sendikanın web sayfasında imzasıyla yayınladığı yazıda da 'Başbakan Davutoğlu Ankara’da bazı gazetelerin Ankara Temsilcileriyle yaptığı toplantıda, yeni oluşturacağı Bakanlar Kurulu’nda yani kabinede, “Bakacağım şey; ehliyet, liyakat ve uyum” demiştir. Bu sözler Sayın Başbakan’ın ağzına hiç yakışmıyor. 13 yıllık AKP iktidarı boyunca siz, “ehliyeti, liyakatı ve tecrübeyi” hem lügatınızdan sildiniz ve hem de kamuda bu sözcükleri ayaklar altına aldınız. Şimdi nasıl oluyor da bu kelimeleri telaffuz edebiliyorsunuz? Anladık kuldan korkmuyorsunuz da ya Allah’tan da mı korkmuyorsunuz?' diyerek Başbakan Davutoğlu'nu hedef almıştı.
 
CAFER SEÇER KİMDİR?
 
1968 yılında Ankara Keçiören'de doğdu. Aslen Çorum Alaca  Kütüğüne kayıtlıdır. İlk, Orta ve Lise öğrenimlerini Keçiören'de  tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu  Yönetimi bölümünü bitirdi. Askerlik hizmetini Güneydoğu Anadolu  bölgesinde tamamladı.  1997 yılında İstanbul Sigorta Müdürlüğü'nde memuriyete  başladı.1999 yılında SSK Genel Müdürlüğü'ne tayin oldu ve 8 yıl  süreyle Türk Büro-Sen 1 Nolu Şube Sekreterliği görevini yürüttü. 2009 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, Genel  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreterliği görevini aldı.
 
22-23 Ocak 2011 tarihinde yapılan Türk Büro-Sen 4.Olağan Genel  Kurulu'nda Genel Merkez Yöneticiliğine seçilerek, Genel Başkan  Yardımcısı / Basın ve Halkla İlişkiler görevine getirildi.
 
22-23 Şubat 2014 tarihinde yapılan Türk Büro-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda tekrar Genel Merkez Yönetimine seçilerek, Genel Başkan Yardımcısı / Eğitim ve Sosyal İşler görevine getirildi. (Star)