Ankara'daki bombalı saldırı sonrası kafalardaki soru: Fail kim?, Neden şimdi?

Türkiye güne Ankara'daki bombalı saldırı haberiyle başladı. Kafalarda merak uyandıran soru: Fail kim? Neden şimdi?... Saldırı sonrası olayın arkasında hangi güçlerin olduğu sorusu akıllara takılırken, saldırının zamanlaması şüphelilerin sayısını da artırdı.
Ankara'daki bombalı saldırı sonrası kafalardaki soru: Fail kim?, Neden şimdi?

TBMM'nin açılış gününde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan canlı bomba saldırısında teröristlerden biri kendini patlatırken, diğer terörist etkisiz hale getirildi. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubu hafif yaralandı. Türkiye ile birlikte dünyada haberi canlı yayınlarla verdi. Bombalı saldırıyı şuana kadar üstlenen yok!

Türkiye'nin terörden uyuşturucuya, asayişten kaçakçılığa kadar suç örgütlerine göz açtırmadan gerçekleştirdiği operasyonlarına hız kesmeden devam ettiği bugünler de yapılan saldırı şüpheli sayısını ise artırıyor.

3 BİN FETÖ'CÜ GÜNLER ÖNCE DEŞİFRE OLDU

Yıllar sonra yapılan canlı bomba saldırısı akıllara, birkaç gün önce FETÖ'cü 3 bin kripto emniyet personelinin daha deşifre olduğunu getirdi... Ayrıca 3 bin 400’ü polislerden sorumlu mahrem abla olmak üzere 4 bin 121 mahrem sorumlu tespit edildi

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 6 yılda şifrelerini kırdığı 'Garson' kod adlı CD'de FETÖ'den herhangi bir işlem görmemiş yaklaşık 3 bin kripto emniyet personeli deşifre edildi. Daha önceki SD kartlar sayesinde tespit edilen 4 bin 672 mahrem sorumluya ek olarak, yeni 4 bin 121 mahrem sorumlunun daha deşifre edildiği öğrenildi.

PKK, FETÖ, ERMENİ ÇETELER...

Terör örgütü PKK de şüphelenilenler arasında. Ancak Ermenistan'a karşı Azerbaycan'ın başarılı "antiterör operasyonu" sonrası Ermeni lobisinin Türkiye'yi hedef haline getirmesi, İran gibi birçok ülkenin desteklediği Ermeni çetelerini de akla getirdi.

Kaynak:DHA

Etiketler :