Ankaragücü-Konyaspor maçı öncesi öne çıkanlar

Süper Lig'in 6. Haftasında Eryaman Stadyumunda Ankaragücü ile Konyaspor karşı karşıya gelecek. Opta verilerine göe kritik maç öncesi öne çıkan bilgiler şöyle...
Ankaragücü-Konyaspor maçı öncesi öne çıkanlar

Yabancı meslektaşlarına konuk olduğu son dört Süper Lig maçını kaybeden Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas (hükmen galibiyetler hariç), kariyerinin en uzun mağlubiyet serisini sonlandırmak istiyor.

Bu sezon Konyaspor'un ligde attığı gollerin yarısında payı bulunan Guilherme'nin (1 gol & 2 asist), Süper Lig kariyerinde gol katkısı veremediği rakipleri arasında Ankaragücü'den (4 maç) daha fazla karşılaştığı tek takım Hatayspor (5 maç).

Süper Lig'deki son maçında Sivasspor ağlarını havalandıran Ankaragücü orta sahası Tolga Ciğerci, üst üste 2+ karşılaşmada gol attığı son dönemi Ağustos 2017'de Galatasaray formasıyla yaşadı (3 maç).

Bu sezon Süper Lig'de Ankaragücü'nün en golcü ismi olan Efkan Bekiroğlu (3), 2022/23'ün tamamındaki ulaştığı sayıyı şimdiden yakalamayı hedefliyor (4 gol; 25 maç).

2023/24 Süper Lig sezonunda çıktığı beş Süper Lig maçında da açılış golünü yiyen Ankaragücü, bu karşılaşmalardan 5 puan çıkardı ve en yüksek sayının sahibi konumunda. Bu dönemde açılış golünü attığı karşılaşmalarda Konyaspor'dan (5 puan) daha fazla puan bırakan bir ekip ise bulunmuyor (Antalyaspor ve Sivasspor ile eşit).

Bu sezon Süper Lig'deki ilk galibiyetini geçen hafta Sivasspor'dan alan Ankaragücü (3-1), en üst ligde üst üste iki karşılaşmayı (hükmen galibiyetler hariç) kazandığı son dönemi Mart 2021'de yaşadı (3G).

Süper Lig'deki son dokuz deplasman maçının sadece birini kaybeden Konyaspor (5G 3B), tek mağlubiyetini bu dönemde gol atamadığı tek karşılaşmada Sivasspor'dan aldı (0-1; Mayıs 2023).

Evinde oynadığı son altı Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü (3B 3M), taraftarı önünde daha uzun bir galibiyet hasretini en son Ekim 2019-Şubat 2020 arasındaki yedi karşılaşmalık dönemde yaşadı.

Ankaragücü'ne konuk olduğu son yedi Süper Lig maçının ikisini kaybeden Konyaspor (3G 2B), bu süreçteki iki mağlubiyetini de dörder gol yiyerek aldı (3-4; Aralık 2020 & 1-4; Ekim 2010).

Konyaspor'a rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Ankaragücü (2G 2B), en üst ligde rakibinden üst üste beş karşılaşmada puan aldığı bir dönem yaşamadı.

 Muhabir
Etiketler :