Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Anlayamıyoruz!

Anlayamıyoruz!

Geçen hafta oturdum bir yazı yazayım dedim. Uzun zamandır derin mevzulara girmediğimizden olacak Anadolu Selçukspor’dan girdik, Arya reklama dokunduk, Kayacık ek tesislerine geldik derken 3,5 sayfa yazı oldu.

Normalde 1 A4 dolduracak kadar yazarım, yazıyı bölünce meali ve anlamı biraz karıştı kabul ediyorum. 3 yazıyı da okuyan meseleyi mutlaka anlamıştır ama tek tek okuyan için farklı anlam çıkarılan bir yazı oldu.

Bu üçlemenin ilk bölümünde Anadolu Selçukspor’a biraz dokundum. Şekerspor’dan ve Recep Konuk ilişkisinden biraz söz ettim. Anadolu Selçukspor’un bu yılı her anlamda kabus. Ereğli’ye verilmesi daha büyük yanlış. Yıllardır Anadolu Selçukspor’u yönetemedik olmadı bir türlü.

Arya Reklam’a dokunduk. Atiker’in içinden gelen malumatlar sponsorluğa devam etmeyecekleri yönünde. Konunun muhatapları bana ulaşıp hikayeler anlattılar. Onlara da aynı cevabı verdim. Musa Arat’tan özür dile bile dediler. Ben de aynen şu cevabı verdim;

‘’Konyaspor Konya halkının malı. Kişilerin değil. Benim babamın 80 yaşında teyzesi vardı geçen sene rahmetli oldu. Konyaspor maçlarını oturup izler, yorum yapar, kazanınca sevinir, kaybedince üzülürdü. Böyle stadyumun yolunu bilmeyen ama Konyaspor için sevinip üzülen binlerce insan var. Konyaspor'a hizmet Konya'ya hizmettir. Ak parti il başkanı kamunun halkın olan bir kurumdan komisyon almamalıdır . Bana göre ters.’’

Sonra Kayacık’a yapılması planlanan ve Aykut Kocaman’ın proje aşamasında bizzat nezaret ettiği ve Aykut Kocaman’ın görüşleri ve arzuları ışığında hazırlanan Konyaspor yeni Kayacık tesisleri projesini gündeme getirmeye çalıştım. Proje hazırlanırken proje eski başkanın insiyatifiyle hazırlandı, eski başkanın ismini zikredince ortalık toz duman oldu…

Konyaspor Kulübü, yeni Kayacık Tesisleri için dolaylı yoldan aşağı yukarı 10 milyon TL masraf etti, büyük diyet ödedi. Bu projenin sümen altı edilmesi Konya ve Konyaspor’a ihanettir ve Hilmi Kulluk bu konunun üzerine gitmelidir.

Yazının son bölümünde ise Konyaspor kulübünün mali sıkıntılarından söz ettim. 67 milyon bugün süper lig takımlarının durumunu göz önüne alınca devede kulak kalıyor ama 67 milyon büyük para. Konyaspor mali açıdan bana göre iyi durumda değil, önümüzdeki yıl hedefler büyük, taraftar büyük beklenti içinde.

67 milyon borç ile yeni sezona başlayacaksın, transfer döneminde mutlaka ki yeni hedefler için transfer yapacaksın ve muhtemelen borç artacak. Belki sezon sonu takımdan ayrılanlar olacak, kulüp bonservislerden gelir elde edecek ama temkinli olmakta fayda var. Konyaspor sezon başı sadık kalmaya çalıştığı mali disiplin konusundan sapmış görünüyor. 

Tekrar edeyim, Anadolu Selçukspor konusu Recep Konuk’tan fikir alınarak tekrar tartışılmalıdır. Anadolu Selçukspor konusunda geç olmadan şehir takıma sahip çıkmalıdır.

Arya Reklam ile olan diyalog gözden geçirilmelidir.

Kayacık Ek Tesisleri konusunun üzerine gidilmelidir.

Mali disiplinden taviz verilmemelidir. 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR