Anneler kurtuluyor

Melikgazi Sağlık, Sosyal, Kültürel ve Yardımlaşma Vakfı, ERÜ yenidoğan servisinde tedavi gören bebeklerin anneleri için oluşturduğu merkezde VIP hizmet verecek.
Anneler kurtuluyor

Kayserili hayırseverler tarafından kurulan Melikgazi Sağlık, Sosyal, Kültürel ve Yardımlaşma Vakfı, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yenidoğan servisinde tedavi gören bebeklerin annelerine VIP konaklama hizmeti sunacak. Bir hayırsever tarafından ERÜ Mustafa Eraslan - Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi'nin 50 metre arkasına yaptırılarak üniversiteye bağışlanan ve "Anne Evi" olarak hizmet verecek misafirhanede, ihtiyaç duyan anneler istedikleri kadar ücretsiz kalabilecek.

ANNELER HASTANEDEN UZAKLAŞAMIYOR

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri'ye Türkiye'nin dört bir tarafından hasta geldiğini ve bunların büyük çoğunluğunun maddi durumlarının iyi olmadığını söyledi. Üniversite hastanesi yenidoğan servisinde küvezde kalan bebeklerin gün içerisinde birçok kez emzirilmesi gerektiğini, bundan dolayı da annelerin hastaneden ayrılamadığını anlatan Hasyüncü, şunları kaydetti: "Anneler bebeklerini doyurduktan sonra bir dahaki emzirme saatine kadar enfeksiyon nedeniyle servisten çıkarılıyor. Evlerine gidemedikleri için de banklarda, hastane köşelerinde veya parklarda çok zor şartlarda oturup yatmak zorunda kalıyordu. Üniversite yönetimi böyle bir sorun olduğunu bize iletince hemen çalışma başlattık ve bir hayırsever tarafından hastanenin hemen yan tarafına yaptırılan binayı Anne Evi'ne dönüştürdük."

VIP MANTIĞI ANNE EVİNE TAŞINACAK

Binanın önümüzdeki aydan itibaren annelere hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Hasyüncü, "Görevli arkadaşlarımızı havaalanlarının VIP servisine göndererek buraları incelemelerini istedim. VIP salonlarının çalışma mantığını Anne Evi'ne taşıyacağız. Günün her saatinde sıcak yemek olacağı için gece yarısında bile gelen annemiz karnını doyurabilecek, duşunu alıp sıcak ve huzurlu bir ortamda bebeklerinin hastaneden çıkmalarını bekleyecek ve onlardan uzakta kalmayacak. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan ailelere de elbisesinden harçlığına kadar her türlü yardımda bulunacağız." dedi.

SÜT ARTIRICI GIDALAR VERİLECEK

Vakıf Müdürü Perihan Altun da misafirhanede kalacak kişilerin tamamının emziren anneler olacağı için beslenmelerinin de önem taşıdığını ifade etti. Annelere beslenme uzmanının hazırlayacağı liste doğrultusunda yemek verileceğini kaydeden Altun, annelerin bebekleri hastaneden çıkana kadar gönül rahatlığıyla misafirhanede hiçbir ücret ödemeden kalabileceğini vurguladı.

Türkiye genelinde Anne Evi'ne benzer bir uygulamanın olmadığını belirten Sultan, bu hizmeti başlatarak diğer illere de örnek olmak istediklerini ifade etti.