Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

ANNELERİN HAKKI ÖDENMEZ

ANNELERİN HAKKI ÖDENMEZ

Yarın anneler gűnű ve ben de bir anneyim. Her düzeni evladına bağlı bir anne…

Melisim doğmadan önce annelik nedir bilmiyordum. Ama melisim ile herseyi öğrendim. Birsey olacak canı aciyacak diye cok korkuyorum. Yüzüne güldüğünde anne olduğunu daha iyi anliyorsun. Senin bir parçan çünkü…

Annelik doğum yapma ile başlıyor ve ölene kadar devam ediyo, eksilmeden çoğalarak hatta kendinden önce yavrusunu düşünerek, tüm canlılarda bu böyle, Allah öyle bir içgüdü vermiş.
 

Karşılıksız sevmenin, tek güvenli limanı anne kucağı. Karnında attigi andan itibaren sevgisi sarıyor tüm benliğini. Annelik çok fedakarca, vefalı yapılan, çok önemli bir görev…

 

Dünyada Anneler Günü 1914 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde kutlanmaya başlamış. Ülkemizde ise ilk olarak 1955 yılında Anneler Günü kutlanmış.

Tüm yurt genelinde olduğu gibi hemen hemen her ilde ve ilçede “Yılın Annesi” seçilir Anneler Günü’nde. Ama her konuda olduğu gibi bu konuda da kaba tabiri ile yağcılık yapılır. Protokolde yer alan ilçelerde kaymakamların, illerde valilerin, yurt genelinde de devleti yönetenlerin eşleri veya anneleri “Yılın Annesi” seçilir. Halbuki böylesine yapmacık tavırları bırakıp, mesela engelli çocuğunu sırtında okula götürüp orada bekleyip çıkışta sırtında eve götüren anneler, çocukları için zorlu şartlarda çalışıp çocuklarına hem annelik hem babalık yapan fedakar annelerden birini “Yılın Annesi” seçmek en doğru olanıdır bence.

Anneler günümüz kutlu olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR