Annesi gözaltına alınan Filistinli Emira altı kardeşine bakıyor

Gazze'de annesi, İsrail askerleri tarafından "Hayfa Limanı'nın fotoğrafını çektiği" gerekçesiyle gözaltına alınan Filistinli Emira Ebu Kemmil, birisi henüz 20 aylık altı kardeşine kol kanat germeye çalışıyor.
Annesi gözaltına alınan Filistinli Emira altı kardeşine bakıyor

Gazze'de annesi, İsrail askerleri tarafından "Hayfa Limanı'nın fotoğrafını çektiği" gerekçesiyle gözaltına alınan Filistinli Emira Ebu Kemmil (12), birkaç hafta önce başlayan yaz tatilinde akranları gibi oyun oynamaya pek vakit bulamıyor. Filistinli küçük kız, birisi henüz 20 aylık altı kardeşine annesinin yokluğunda kol kanat germeye çalışıyor. 

Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in idaresi altındaki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nda "Hayfa Limanı'nı fotoğraflamakla" suçlanan altı çocuk annesi Filistinli Nesrin Ebu Kemmil, İsrail askerleri tarafından ekim ayında gözaltına alındı. Filistinli kadının en büyük çocuğu Emira, annesinin yokluğunda birisi henüz 20 aylık olan 6 kardeşine "annelik" yapmak zorunda kaldı.

Babası da çalıştığı için kardeşlerinin yükünü büyük ölçüde tek başına üstlenen Emira, "Kardeşlerim bana yardım edemiyor, her şeyi benim yapmam gerekiyor. Çok yoruldum." dedi.

Henüz 20 aylık kardeşinin elinde büyüdüğü ve bebek bakımının zor olduğuna dikkati çeken Emira, "Bir keresinde kardeşim aşı olmuştu. Aşının etkisiyle hastalandı, canı çok acıdı. Eğer annem yanımızda olsaydı bu kadar acı çekmezdi. Diğer kardeşlerim de bazen farklı yemekler istiyor. Ancak isteklerini değil de sadece basit yemekleri yapabiliyorum." dedi. 

Hayfa Limanı'nı görüntülediği gerekçesiyle gözaltı

Emira'nın babası Hazım Ebu Kemmil (41) ise eşinin Hayfa'daki ailesini görebilmek için her altı ayda bir izin belgelerini yenilediğini kaydederek, "Nesrin ailesini en son 2014'te ziyaret etmişti. Geçen ekim ayının 18'inde izin belgelerini yenilemek için Erez Sınır Kapısı'na gitti. Ancak İsrail askerleri, kendisine asılsız suçlar isnat ederek Hayfa Limanı'nı görüntülediği gerekçesiyle gözaltına aldı." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 9 aydır gözaltında tutulan Filistinli Nesrin hakkında henüz bir yargı kararı vermeyen İsrail makamları, Filistinli annenin yakınları tarafından ziyaretine de izin vermiyor.