Annesinin ısrarıyla yüzmeye başladı, dünya 3.'sü oldu

Şehitkamil Belediyespor Kulübü sporcusu Muhammet Emin Bay, annesinin ısrarıyla başladığı yüzmede, Türkiye ve dünya şampiyonalarında dereceler elde etti.
Annesinin ısrarıyla yüzmeye başladı, dünya 3.'sü oldu

Şehitkamil Belediyespor Kulübü sporcusu 16 yaşındaki Muhammet Emin Bay, annesinin ısrarıyla başladığı yüzmede, Türkiye ve dünya şampiyonalarında madalyalar kazandı.

Yüzmeye annesinin ısrarıyla 11 yaşında başlayan Muhammet Emin, bugüne kadar 2 dünya dördüncülüğü, bir dünya üçüncülüğü, 4 de Türkiye birinciliği elde etti.

Muhammet Emin Bay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi yüzmede zirveye taşımak istediğini söyledi.

Geçen yıl Fransa'da düzenlenen CMAS (Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu) Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda 6 bin metre açık su yarışında dünya 3.'sü olduğunu aktaran Muhammet Emin, daha büyük başarılara imza atmak istediğini belirtti.

Yüzmeye başladığı ilk günden beri çok emek harcadığını dile getiren milli yüzücü, şunları kaydetti:

"Yüzmeye annemin ısrarıyla başladım. 11 yaşından beri yüzüyorum. Yüzmeye başladıktan sonra çok sevdim. Çok uzun zamandır büyük başarılar elde etmek için çalışıyorum. Türkiye şampiyonluklarım var. Antrenörlerim bana çok emek verdi. Haftanın 5 günü suda 2 günü de karada antrenman yapıyorum. Şimdiki hedefim Rusya'da düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası ve Polonya'daki Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda başarılar elde etmek."