Antalya Büyükşehir Belediyesi ve KADEM'den panel

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile KADEM) Antalya Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi’ konulu panelde, 15 Temmuz’da püskürtülen hain darbe girişiminin toplumsal ve siyasi boyutları anlatıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve KADEM'den panel

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi’ konulu panelde, 15 Temmuz’da püskürtülen hain darbe girişiminin toplumsal ve siyasi boyutları anlatıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği işbirliğiyle AKM Amfi Tiyatro’da ‘15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi’ konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz’ın yaptığı panelde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Gazeteci-Yazarlar Halime Kökçe ile Merve Şebnem Oruç konuşmacı olarak yer aldı. 15 Temmuz’da halkın demokrasiye sahip çıkma adına gösterdiği kahramanlıkların masaya yatırıldığı paneli AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda vatandaş izledi.

Geceyi aydınlığa çıkaran kadınlar oldu

Darbeyi önlemede kadının rolüne ve önemine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman da “ 15 Temmuz gecesi hiçbirimizin kalbinde, gönlünde, korku yoktu. Omuz omuza bir mücadele verdik. Ama şunu belirtmek lazım bu darbeyi önleyen kahraman kadınlarımızdır” dedi. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz ise darbenin halkın irfanıyla engellendiğini vurguladı. Sessiz yığınların15 Temmuzda sokağa çıktığını belirten Gazeteci-Yazarlar Halime Kökçe ile Merve Şebnem Oruç da o karanlık geceyi aydınlığa çıkaranların kadınlar olduğunu dile getirdi.

Menderes adını taşımaktan onur duyuyorum

Panelin sonunda bir konuşma yapan Başkan Menderes Türel, adı Menderes olan bir demokrasi şehidinin ismini taşımanın onurunu yaşadığını belirterek, “Bu şerefe layık olmak hayatım boyunca en büyük gayretlerimden biri oldu. Türkiye çok zor bir sınavdan geçti. Bu sınavları yüzyıllardır dönem dönem yaşıyoruz. Muhtemelen bundan sonra da yaşayacağız. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile çok önemli bir şey oluştu, milletin demokrasi inancı çok güçlendi. Bunun en güzel imtihanını 15 Temmuz’da gördük” dedi.

Maşa örgütler milleti hesap edemediler

Maşa örgütlerin tezgâh ve kumpaslarla milletimize, devletimize kötülük yapmaya çalıştığını belirten Türel, “Ama bize bu oyunu oynamak isteyenler 15 Temmuz’da bir şeyi öğrendi. Milleti hesap edemediler. Bundan sonra ne yapacaklarsa milleti hesap ederek yapacaklar. O yüzden artık bizler birbirimize hoşgörü ile bakmalıyız. Kürsü konuşmalarında söylemlerde bırakmamalıyız. Bu yüzden yüzyıllardır bu milletin birliği beraberliği sıkıntıları aşmamıza vesile olmuş. 15 Temmuz’da da böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacak” diye konuştu.

Millet tarih yazdı

KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş da, 15 Temmuz tarihinde milletin tarih yazdığını belirterek, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasını, milli birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edilmesinin onurunu yaşadık. 15 Temmuz’un milli tarihimize altın harflerle yazılan bir zafer olduğuna inanıyoruz” dedi.