Antalya ile Ağrı arasında "kardeşlik köprüsü"

Antalya ile Ağrı arasında "kardeşlik köprüsü"

 Antalya ile terör olaylarından etkilenen illerden Ağrı arasında, kentin yaralarının sarılabilmesi için "kardeşlik köprüsü" kuruluyor. 

Antalya'dan aralarında belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarının da bulunduğu 189 kişilik kafile, hava yoluyla Ağrı'ya gitti.

Kafilede yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de siyaseti, hiçbir ayrımcılık gözetmeden kardeşlik esasına göre yürüten bir anlayışla çalıştıklarını söyledi. 

Doğu ile batı arasında kardeşlik köprüsünü güçlü şekilde ortaya koymak ve bunu tüm Türkiye'ye göstermek için yolculuğa çıktıklarını belirten Türel, "AK Parti olarak doğuda birçok önemli yatırımlar yaptık, yollar yaptık, köprüler yaptık ama bütün bunların dışında en önemlisi, gönül köprülerini kurmak. İşte bu gönül köprüleri bir taraftan oluşurken, bunların güçlendirilmesi bu gibi adımlarla mümkün oluyor." dedi.

Milletvekilliği döneminde Ağrı'da çok güzel temaslarda bulunduğunu ve halkın yakın ilgisini gördüğünü ifade eden Türel, bu süreçte "Türkiye'de bu sıkıntıların neden yaşandığı" sorusunun akıllara geldiğini kaydetti. 

Bu sıkıntıların Türkiye'nin dışındaki bazı güçler tarafından tetiklendiğine dikkati çeken Türel, şöyle devam etti:

"Milletçe bu oyunlara gelmememiz gerekiyor. Milletçe bu tezgahlara gelmemek için gönül köprülerini güçlendirmek gerekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ramazan boyunca Ağrı'nın Patnos ilçesinde her gün 500 vatandaşımıza iftar sunarak dostluk adımını bir kez daha ortaya koymaya çalıştık. Ağrı'daki çok önemli projelere destek oluyoruz. Doğudaki vatandaşlarımız, bu hizmetleri görmeleriyle doğu-batı kardeşliğini hissedecektir. Bu hisleri oluşturmak, terör örgütünün yalnızlaştırılması açısından da önem arz ediyor." 

- "Sivil toplum kuruluşlarını oraya kanalize ettik"

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise genel merkezlerinin Antalya ile Ağrı'yı kardeş şehir ilan ettiğini, bunun üzerine parti teşkilatı olarak çalışmalara başladıklarını dile getirdi. 

İlk olarak il başkan yardımcılarıyla Ağrı'ya gittiklerini anlatan Sümer, terörden etkilenen yöre halkına nasıl destek olabilecekleri konusunda araştırma yaptıklarını belirtti. 

Antalya Büyükşehir ile Patnos'un "kardeş belediye" olduğunu bildiren Sümer, "Onlar hemen çalışmaya başladı. Diğer belediyelerimiz ve partimizdeki hayırsever arkadaşlarımızla neler yapabileceğimizi konuştuk. Öncelikli talepleri gıda yardımı oldu. Bununla ilgili çalışma başlattık. Antalya'daki sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşları oraya kanalize ettik. Ramazan boyunca 5 bin paket erzak yardımında bulunduk." diye konuştu. 

Sümer, Ramazan Bayramı'nda kardeş ilden gelecek kafileleri Antalya'da konuk ederek, onlara tatil imkanı sağlayacaklarını kaydetti. 

Ağrı'ya uçağın kapasitesi nedeniyle 189 kişiyle gittiklerini ifade eden Sümer, karşılıklı ziyaretlerle kardeşlik köprüsünü güçlendireceklerini vurguladı.

Kafile, Ağrı'ya hareketlerinden önce toplu fotoğraf da çektirdi.