"Antalya turist sayısında tüm zamanların rekorunu kıracak"

Vali Karaloğlu: - "Turizmde 2017 yılı yaralarımızı sardığımız bir yıl oldu. Rakamlarımız 10 milyonu geçti. Bu sevindirici. Yeter mi, hayır. Bu şehrin potansiyeli çok daha büyük. İnşallah 2018, 2017'den çok daha iyi olacak"- "2018'i 13-14 milyon bandında b
"Antalya turist sayısında tüm zamanların rekorunu kıracak"

ANTALYA (AA) - Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'nin turizm merkezi Antalya'nın, gelecek yıl beklenen 14 milyona yakın turistle tüm zamanların rekorunu kıracağını bildirdi.

Karaloğlu, Antalya'nın yurt dışı fuarlarda tanıtımı için hazırlanan "Meeting & Incentive Planner Guide" kataloğunun bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, Antalya'nın turizmin her dalında büyük potansiyeli olduğunu belirtti.

Turizm anlamında bugüne kadar kentte önemli çalışmalar yapıldığını belirten Karaloğlu, "Antalya'da turizm sezonunu uzatmalı, turizmi yılın tamamına yaymalıyız. Kongre turizmi de sezonu uzatmak için elimizdeki en güçlü enstrümanlardan biri. 200 bine yakın koltuk kapasitemiz ve yüzlerce salonumuz var. Avrupa'nın en büyük salonu olan beş bin kişilik EXPO Kongre Merkezi de bizde. Bunların tamamını birleştirdiğimizde Antalya'nın çok güçlü bir kongre potansiyeli var. Bu potansiyeli kullanmamız gerek." diye konuştu.

Kataloğun iyi hazırlandığını belirten Karaloğlu, kongre turizmine yapılacak yatırımlarla da geleceğin çalışmasını yaptıklarını ifade etti.

Antalya'nın gerçek bir turizm şehri olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Turizmde 2017 yılı yaralarımızı sardığımız bir yıl oldu. Rakamlarımız 10 milyonu geçti. Bu sevindirici. Yeter mi, hayır. Bu şehrin potansiyeli çok daha büyük. İnşallah 2018, 2017'den çok daha iyi olacak. 2018'i 13-14 milyon bandında bir yerde bitireceğiz, veriler onu gösteriyor. İnşallah 2018 bütün zamanların rekoru olacak." ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, Perge Antik Kenti'ni önemli bir etkinlik alanına dönüştürecek çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege de kataloğun dağıtımına İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen bir fuarla başladıklarını söyledi.

Antalya'da 5 yıldızlı 350 otel bulunduğunu dile getiren Ege, "Antalya, 600 bin yatak kapasitesi, kongre ve toplantılar için 200 bin oturma kapasitesi ile aranan bir kongre merkezidir. Benzersiz bir kongre ve toplantı yeri arayanlar için Antalya eşsiz bir destinasyon." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise yaşanan sıkıntılara rağmen 10 milyon seviyesine ulaşan turist rakamının sevindirici olduğunu belirtti. En modern tesislere sahip Antalya'nın kaliteden ödün vermemesi gerektiğini kaydeden Budak, tanıtıma daha fazla ağırlık verilmesini istedi.

Kaynak: