Antalya'da sazlık alanda yangın

Antalya'da sazlık alanda yangın

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde sazlık alanda çıkan ve bir deponun zarar gördüğü yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Tarım Mahallesi'ndeki sazlık alanda, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 

Yaygının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle, paniğe kapılan çevre sakinleri, durumu itfaiye ve polise bilirdi. Bölgede önlem alan polis, etrafta bulunan evlerdeki vatandaşları yangından zarar görmemeleri için tahliye etti. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 4 itfaiye aracıyla müdahale ettiği yangın, 1 saatlik çalışmanın ardından, kontrol altına aldı. Soğutma işlemlerinin sürdüğü bölgede yaklaşık 10 dönümlük sazlık ve ağaçlık alan ile 1 depo zarar gördü. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının ilk önce "ev yangını" diye ihbar geldiğini, fakat sazlık alanda yangın çıktığını belirlediklerini anlattı.

Dün de aynı yerde otların yandığını belirten Kısa, "Yangın kontrol altına alındı. Şu an 8 ekip soğutma çalışması yapıyor. Küçük bir depoya sıçrayan yangın itfaiye ekipleri tarafından önlendi. Havanın sıcak ve kurak, nem oranının da düşük olması, yangınların başlamasına neden oluyor." dedi.