Antalyaspor Başkanı, basketbol hedeflerini açıkladı

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, "Futbolda olduğu gibi basketbolda da hedeflerimiz büyük. Burada da doğru ekibi oluşturduğumuza inanıyoruz. Gerçekten ümitliyiz" dedi.
Antalyaspor Başkanı, basketbol hedeflerini açıkladı

Yeni sezonda Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele edecek olan Antalyaspor'da Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, Basketbol Şube Kurul Başkanı Güray Kanan ve kurul üyeleri Haldun Kilit, ve Semih Beken ile birlikte Hasan Subaşı Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına Basketbol Şube Başkanlığı'na eski basketbolcu Güray Kanan'ı getirdiklerini hatırlatarak başlayan Ali Şafak Öztürk, "Futbolda olduğu gibi basketbolda da hedeflerimiz büyük. Burada da doğru ekibi oluşturduğumuza inanıyoruz. Gerçekten ümitliyiz" dedi.

"Antalyaspor'u üst liglerde görmek bile Antalya'ya artı değer kazandıracaktır"

3 günde bir basketbol takımı kurduklarını belirten Öztürk, "Kurduğumuz yapı kesinlikle bütçeyi aşmadı. Burada hızlı hareketin nokta atışı olduğunu gördüm. Hocalarımızın bilinirliğinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu sayede bu yapıyı kurmak çok kolaylaştı. Antalyaspor'u üst liglerde görmek bile Antalya'ya artı değer kazandıracaktır. Antalyaspor'un büyüklüğüne de çok katkısı olacaktır. Antalya'nın ana yapısından dolayı gelir kaynakları sponsorluklardır. Basketbolda da sponsorlukların çok daha rahat bulunabileceğini düşünüyoruz. Ben hiçbir spor kolunda büyük bütçe ile büyük işler yapılabileceğin düşünmüyorum. Biz geleceğe yatırım yapmak istedik. Dünyanın en iyisini getirsen bile basketbolda da vermek istediğini veremeyebiliyor. O yüzden çok iyi plan yapmak zorundayız. Futbolda yeni yeni bir kültür oluşuyor. Milli maçlar ve son oynan kupa finalinden dolayı Antalyaspor maçlarına daha fazla taraftarın geldiğini görüyoruz. Bunun Antalyaspor Basketbol takımına da yansıyacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Antalya'ya güzel bir takım kazandıracağımıza inanıyorum"

Basketbol Şube Kurul Başkanı Güray Kanan ise, "Bence basketbol çok doğru bir karar oldu. Hem Antalya'ya hem de Antalyaspor'a yakışır bir takım kurulduğunu düşünüyoruz. Çok güzel şeyler olacağını umuyorum. Hep beraber Antalya'ya güzel bir takım kazandıracağımıza inanıyorum. Burada bulunan gençlerin hedef alabileceği bir basketbol takımı oluşturmayı hedefliyoruz. Biz bu takımı kurarken önümüzdeki sene birinci ligi daha sonra ise Süper Lig'i hedefliyoruz. Bunun için de iyi oyuncular alınması gerekiyor. Bu yüzden çok az bütçeyi aştığımızı düşünüyorum. Bizi çok iyi günler bekliyor. Güzel olacak. Bu takım son anda alınan bir karar ile kuruldu" diye konuştu.

"Biz en iddialı takımlar arasındayız"

"Diğer kulüplerin de kendilerine göre iyi takımlar kurduğunu biliyoruz" diyen Kanan, "Bu ligde rakibi analiz edemiyorsunuz. Kapalı kutu. Burada bulunan oyuncular çok yetenekli oyuncular. Bizim kurduğumuz takım son anda kurulmasına rağmen çok iddialı takımdır. Biz en iddialı takımlar arasındayız. Bizim gibi iddialı 2 ya da 3 takım daha var. Almak istediğimiz oyuncular da buraya gelmeyi kabul etti. Bu uzun maratona herhangi bir problem olmadan yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Antalyaspor Başkanı, basketbol hedeflerini açıkladı

Antalyaspor Başkanı, basketbol hedeflerini açıkladı

Kaynak: