Ara Güler son yolculuğuna fotoğraf makinesi ile uğurlandı

Hayatını kaybeden usta foto muhabir Ara Güler için ilk tören Galatasaray Meydanı’nda düzenlendi. Güler, son yolculuğuna hayatı boyunca yanından ayırmadığı fotoğraf makinesiyle birlikte uğurlandı. Düzenlenen törende sevenleri Ara Güler’i anlattı.
Ara Güler son yolculuğuna fotoğraf makinesi ile uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybeden usta foto muhabiri Ara Güler için ilk tören Galatasaray Meydanı’nda düzenlendi. Tören öncesinde Beyoğlu Belediyesi tarafından Galatasaray Meydanı’na kurulan platformda Ara Güler’in fotoğrafları ve hayatı anlatan bir film gösterildi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı. Ara Güler son yolculuğuna yanından ayırmadığı ve tarihi tuttuğu fotoğraf makinesiyle uğurlandı.

Törende konuşan Ara Güler’in 20 yıl asistanlığını yapan Fatih Aslan'ın açıklaması şöyle:

"Hastanede yanındaydım. Gözlerime batı son kez. Elini kaldırdı. Elini tutum. Ben genç yaşta annemi kardeşimi kaybettim. Hiç bu kadar üzüleceğimi tahmin etmemiştim. Elini kaldırdığında gözlerini açtı bana baktı. Sanki benden güç almak istedi. O arada hala nefes alıp verebiliyordu. Sonra gitti uyudu. Sonsuzluğa uyudu. Nur içinde yatsın."
Ara Güler’in fotoğraf makinesini gururla 20 yıldır taşıdığını kaydeden Aslan, "Şu gördüğünüz çantayı gururla onun peşinden taşıdım. Aklımdan geçti bu çanta ara abimin bugün de yanında olmalıydı. Bugün de ustamın çantasını ağabeyimiz çantasını yine yanında taşıyacağım."