Ara tatildeki öğrencilere önemli tavsiyeler: Enerji ve bilgi depolayın

Yalçın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Coğrafya Öğretmeni Mehmet Yalçın, öğrencilerin ara tatili nasıl değerlendirmesi gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Yalçın öğrencilerin ara tatilde enerji, bilgi depolamaları gerektiğine dikkat çekti.
Ara tatildeki öğrencilere önemli tavsiyeler: Enerji ve bilgi depolayın

Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline çıktı. Eğitimdeki sürekliliğe vurgu yapan Mehmet Yalçın, “Öğrencilerimiz, evlatlarımız kesinlikle ders çalışmayı bırakmamalılar ve özellikle kurslardaki ve okullardaki rehber öğretmenlerinin yaptığı ders programlarına sadık kalarak, kitap okuyarak ama bunlardan daha da önemlisi dinlenerek bu tatili değerlendirmeleri gerekiyor” dedi.

mehmet-yalcin.jpg

‘EĞİTİMDEKİ TEMEL KURAL SÜREKLİLİKTİR’

Öğrencilerin ara tatilde ders çalışmayı bırakmamaları gerektiğinin altını çizen Mehmet Yalçın, “Öğrencilerimiz uzun bir yaz tatilinden sonra çok yoğun tempoyla eylül ayı ortasından itibaren okullarda ve kurslarda eğitim öğretime başladılar, haliyle hem okullarda hem kurslardaki eğitim programı çok yorucu. Buna bağlı olarak da öğrencilerimiz yoruldular, eylül ayını adaptasyonla geçirdiler. Süreç içersinde ise hem eğitim, hem öğretim anlamında başarılı olmak için çabaladılar. Eğitimdeki temel kural sürekliliktir ve bir davranışın alışkanlık haline gelebilmesi için uzun süre ve sürekli olarak yapılması esastır. Çocuklarımızın da bu tatil dönemini sadece dinlenmek amaçlı değerlendirmemeleri gerekiyor. Yoksa şu döneme kadar ki kazanımlar maalesef çok kısa sürede kaybolacaktır. Öğrencilerimiz, evlatlarımız kesinlikle ders çalışmayı bırakmamalılar ve özellikle kurslardaki ve okullardaki rehber öğretmenlerinin yaptığı ders programlarına sadık kalarak, kitap okuyarak ama bunlardan daha da önemlisi dinlenerek bu tatili değerlendirmeleri gerekiyor” diye aktardı.

ara-tatilde-enerji-1.jpg

‘ENERJİ VE BİLGİ DEPOLASINLAR’

Öğrencilerin ara tatilde bol bol enerji ve bilgi depolamaları gerektiğine dikkat çeken Yalçın, “Yeni başlayacağımız dönem için enerji depolamaları gerekiyor, bilgi depolamaları gerekiyor alışkanlıklarını kaybetmemeleri gerekiyor. Öğrencilerimiz bu çalışmalarını yaparken velilerimizin de kontrol etmeleri kontrolcü davranmaları ancak bıktırmadan, çok fazla baskı yapmadan, sevdirerek, programlarına sadık kalarak çocuklarımızın yanlarında olmaları gerekiyor. Bir kere hangi yaş ve sınıf düzeyinde olursa olsun çocuklarımızın mutlaka her gün kitap okumalarını sağlamak eğer sınav hazırlık grubu öğrencisi ise mutlaka paragraf sorusu ve matematikten problem konularını ait sorular çözmesi gerekmektedir. Özellikle velilerimiz bu konuda daha denetimci olurlar ise çocuklarımız süreçten kopmamış olacaktır” ifadelerine yer verdi.

ara-tatilde-enerji-2.jpg

‘ÖDÜL VE OYUNLARLA FALİYETLER YAPIYORUZ’

Öğrencilerini sıkmadan, eğlendirerek, sevdirerek eğitim verdiklerini belirten Yalçın, “Bizler kendi eğitim kurumlarımızda bunun içersinde Yalçın Eğitim Kurumları ve İdeal Kolejleri olmak üzere öğrencilerimize kamp programı uyguluyoruz. Bu kamp programının içersinde sıfır hata kampı, her gün deneme sınavları, her gün öğrenmeden geçmeyelim sınavları ve öğretmenlerimiz ile birebir eksik tamamlama, birebir soru çözme programı uyguluyoruz. Ayrıca her gün yapacağımız deneme sınavları ile çocuklarımızın eksiklerini belirlemek ve bu belirlediğimiz eksiklikler doğrultusunda konularını tamamlamak adına programlar yapıyoruz. Bu programlarda çocuklarımızı bıktırmadan sevdirerek, işin içersine oyunlar koyarak ödüller koyarak faaliyetlerimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ara-tatilde-enerji-4.jpg

‘ÖNCE VATANA EVLAT, SONRA LİDER YETİŞTİRİYORUZ’

Yalçın Eğitim Kurumları olarak vatansever öğrenciler yetiştirdiklerini kaydeden Yalçın, “Yalçın Eğitim Kurumları ve İdeal Koleji Eğitim Kurumları ailesi olarak çocuklarımızda başarıyı hedefleyen aynı zamanda önce ailesine ve çevresine sonra ülke ve dünyaya yararlı, ülke sevdalısı vatanperver ve hümanist yaklaşımı baz alarak evlatlar yetiştirmek istiyoruz. Bu yönde çabalarımız çok büyük. Kurumlarımızın şöyle bir sloganı vardır: ‘Önce vatana evlat, sonra lider yetiştiriyoruz.’ İşte bu doğrultuda gece gündüz durmadan gerek idarecilerimiz ile gerek öğretmenlerimiz ile gerekse eğitim paydaşlarımız ile çalışıyor bu uğurda elimizden gelen fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :