Araba almanın tam zamanı! Fiyatlar yükselişe geçecek

Konya’da araç piyasasının durgunlaşmasıyla birlikte satışlar azaldı. Araç fiyatlarının yükselişe geçeceğinin sinyalini veren Başkan Acıbadem, “Araç almanın şu anda tam zamanı. Fiyatlar daha fazla aratacak.” dedi.
Araba almanın tam zamanı! Fiyatlar yükselişe geçecek

Konya Oto Galericiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, araç piyasasını değerlendirerek, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Başkan Acıbadem, araç fiyatlarının düşmeyeceğini vurgulayarak şu sözlere yer verdi; “Son 2 aydır araç fiyatlarında yüzde 5’lik bir zam var. Yılbaşı itibariyle zamlar devam ediyor. Fiyatlar asla geri düşmez. Aksine yükseliş bekleniyor. Döviz kuru yükseliyor. Bu çıkışlar küçük oranlarda olsa da araç fiyatlarına yansıyor.

abdullah-acibadem.jpg
Abdullah Acıbadem

‘FAİZ DÜŞÜNCE SATIŞ ARTACAK’

Araç satışlarındaki durgunluktan bahseden Acıbadem, şu ifadelere yer verdi; “Şu an piyasanın durgun olmasının sebeplerinden biri faiz. Faizlerin yüksek olmasından dolayı elinde parası olan, faiz hassasiyeti olmayan birçok insan parasını faize yatırdı. Bu yüzden döngü yavaşladı. Faiz oranları düşmeye başlayınca araç satışlarında ciddi bir artış olacak.”

arac-1.jpg

‘PİYASA NORMALE DÖNDÜ’

Getirilen şartla araç piyasasının normale döndüğünü ifade eden Acıbadem, “Geçen yıl yedinci ay itibariyle 6 ay 6 bin kilometre şartının şahısları kapsamasıyla birlikte satışlarda bir duraklama yaşandı. Fahiş fiyatların geriye düşmesine sebep oldu. Bu oran bazı arabalarda yüzde 20’lere kadar vardı. Bu şartın öncesinde bayilerde bulunamayan araçlar, gün yüzüne çıkmaya başladı. Kara borsa para dönüyordu. Bu uygulamayla piyasa normale döndü.” ifadelerine yer verdi

arac-6.jpg

‘ARAÇ ALMANIN TAM ZAMANI’

Araç almak için en uygun zaman olduğunu vurgulayan Acıbadem, “Araba fiyatları düşmüyor çünkü biz üretmiyoruz. Tarlada yetiştirilecek bir şey de değil ki yetiştirelim. Mecburen bu arabalar döviz kuru üzerinden geliyor. Bu yüzden fiyatların düşmesinin imkanı yok. Ama şu anda araç almanın tam zamanı. Seçimden sonra, bayramla birlikte araba fiyatlarında yüzde 5-10 artış bekleniyor.” diye aktardı.

arac-4.png

‘400 BİN SINIRI YÜKSELMELİ’

Araç kredilerindeki 400 bin sınırının yükselmesi gerektiğini ifade eden Acıbadem, “Bazı modellerde hala sıfırı olmayan araçlar var. Herkes bütçesine göre ikinci el veya sıfır araç tercih ediyor. Gerçek ihtiyaç sahipleri bunu yapıyor. Şu anda bizim esnaflar olarak talebimiz araç kredilerindeki 400 bin sınırlamasının yükselmesi. Çünkü artık 400 bin liraya alınacak bir araba kalmadı. En düşük sıfır araç fiyatı 900 bin lira. Bu kredi oranının yüzde 70-80’lere çıkarılmasını istiyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :