Aracın karakola 300 metre mesafede patlaması olası faciayı önledi

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Teknebaşı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınarak, olay yerinde inceleme başlatıldı.
Aracın karakola 300 metre mesafede patlaması olası faciayı önledi

Saldırıda, aracın karakola yaklaşık 300 metre mesafede patlaması, olası bir faciayı önlerken, sabahın ilk ışıkları ile bölgeye sevk edilen ekipler patlama noktasında çalışma başlattı.

Dan akşam saat 23.45 sıralarında, Hazro ilçesine yaklaşık 17 kilometre mesafedeki Kavaklıboğaz köyüne bağlı Teknebaşı mezrasında bulunan Teknebaşı Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Aracın, karakola yaklaşık 300 kilometre mesafede patlaması, olası bir faciayı önledi. Teröristler, aracın patlamasının ardından karakola uzun namlulu silahlarla ateş açarken, askerlerin anında karşılık vermesi ile kısa süreli bir çatışma yaşandı. Patlama ve silahlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, sabahın ilk ışıklarıyla bölgede geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Bölgeye gelen ekipler patlama noktasına giriş ve çıkışları kapatıp, inceleme başlattı.

Karakol bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yeri inceleme ekipleri saldırının yaşandığı noktada incelemelerini sürdürüyor.