Arap Birliğinden Filistin'in Balfour girişimine destek

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ebu Ali, "Balfour Deklarasyonu, Filistin halkına yönelik büyük bir suçtur. Yüz yıl bile geçmiş olsa zaman aşımına uğramamalıdır." dedi.
Arap Birliğinden Filistin'in Balfour girişimine destek

Arap Birliğinin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, "Balfour Deklarasyonu, Filistin halkına yönelik büyük bir suçtur. Yüz yıl bile geçmiş olsa zaman aşımına uğramamalıdır" dedi.

Ebu Ali, düzenlediği basın toplantısında, Balfour Deklarasyonu'nun zaman aşımına uğramayacak bir suç olduğunu ve hafıza, tarih, bölge, zihin ve vicdandan silinmeyeceğini söyledi.

Arap Birliğinin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Yahudilere vatan vadeden 1917 Balfour Deklarasyonu nedeniyle İngiltere'nin yargılanması girişimini desteklediğini belirten Ebu Ali, "Balfour Deklerasyonu, Filistin halkına yönelik büyük bir suçtur. Yüz yıl bile geçmiş olsa zaman aşımına uğramamalıdır." dedi.

Bunun yanı sıra İsrail'in Yahudi yerleşim yerlerini artırma girişimini kınayan Ebu Ali, Kudüs ve Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını da kapsayan Yahudi yerleşim yeri politikasının sonlandırılması için derhal somut adımlar atılması gerektiğini aktardı.

Ebu Ali, son olarak Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 11 evin yıkıldığını hatırlattı.