Arap ülkeleri ve kurumlarından Ürdün'e taziye

Bahreyn, Lübnan ve Kuveyt'in yanı sıra Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı, Ölü Deniz bölgesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Ürdün'e başsağlığı dileklerini iletti
Arap ülkeleri ve kurumlarından Ürdün'e taziye

AMMAN (AA) - Bahreyn, Lübnan ve Kuveyt'in yanı sıra Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 20 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle Ürdün yönetimine başsağlığı diledi.

Ürdün resmi ajansı Petra'nın haberine göre, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah Ürdün Kralı 2. Abdullah'ı telefonla arayarak, Ölü Deniz bölgesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yaptığı yazılı açıklamada, Ürdün Kralı, hükümeti ve halkına başsağlığı dileyerek, her zaman yanında yer aldıkları Ürdün'ün bu felaketin sonuçlarıyla başa çıkabileceğine güvendiğini belirtti.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin de Ürdün halkına ve hükümetine taziyelerini, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Irak, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır da daha önce Ürdün'e taziyede bulunmuştu.

Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 3'ü Iraklı 20 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı.


Kaynak: