"Arazimizden geçiyor" diyerek yolu kapattılar

"Arazimizden geçiyor" diyerek yolu kapattılar

Uşak'ta, bazı mahallelere ulaşımın sağlandığı yolun bir bölümünün tapulu arazilerinden geçirildiğini öne süren 3 kişi, belediye ile yapılan görüşmelerde de sonuca ulaşamadıkları gerekçesiyle yolu tel örgüyle çevirerek trafiğe kapattı.

Kemalöz Mahallesi'nden geçen, Atatürk, Cumhuriyet ve Dikilitaş mahallelerine ulaşımı sağlayan Tahta Kılıç Caddesi'nin Kasapoğlu Deresi mevkisi, arsanın varisleri Tülay Akseki, Kadriye Tamay Akçam ve Gülay Öztan tarafından tel örgüyle çevirilerek trafiğe kapatıldı. 

Gülay Öztan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolun da içinde bulunduğu 23 bin 352 metrekare arazinin 3 kardeşe ait olduğunu ve kendisinin de dahil olduğu 10 varisinin bulunduğunu belirtti.

Arazilerinden izin alınmadan ve danışılmadan yolun geçirildiğini belirten Öztan, "Bize sorulmadan, karşılığı verilmeden bu işlem yapıldı. Ayrıca arazimizde yeşil alan, park alanı yapılmış. Sorunun çözümü için 7 senedir belediyeye gidip geliyoruz. Belediyeyi mahkemeye verdik, bize dağ başında bir arsa teklif ettiler. Altın gibi bir arazinin karşılığı dağın başı değil. Arazimiz bizim için önemli. Kimseye hakkımızı gasbettirmeyiz. Eğer almak istiyorsan karşılığını verirsin. Şu an buradan bir kişiyi geçirmeme, ayak bastırmama hakkım var. Ama iyi niyetle 7 yıldır çözüm için uğraşıyoruz. Oyalama taktiğiyle bugünlere kadar getirildik." 

Belediye ile anlaşma zemini oluşturamayınca yolun arazileri üzerinden geçen bölümünü tel örgülerle kapattıklarını anlatan Gülay Öztan, "Artık bu durumu kesin sonuca erdirmeden telleri açtırmayacağız. Bu durumun sonuca ulaşmasını istiyoruz. Çözüm bulunana kadar da yol kapalı kalacak. Sonuna kadar mücadeleyi göze aldık." ifadesini kullandı.

Ailenin avukatı Şahin Bülbül ise belediye ile ilgili hukuki süreçlerin çözüme ulaşmadığını dile getirerek, "Ailenin talebi üzerine, mülkiyeti kendilerine ait olan, bedelleri ödenmeden geçirilen yolu trafiğe kapattık." dedi. 

Çift şeritli Tahta Kılıç Caddesi'nde ilerleyen sürücüler, yolun Kasapoğlu Deresi mevkisinin tel örgülerle kapatılmasını şaşkınlıkla karşılayarak, alternatif yollara yönelmek üzere geri dönmek zorunda kaldı.