'Arda Turan affını kazandı'

Arda'nın El Clasico'daki hatasını Mönchengladbach'a attığı 3 golle telafi ettiğini savunan İspanyol basını, "Arda Turan affını kazandı" yorumunu yaptı.
'Arda Turan affını kazandı'

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yendikleri UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki son maçlarında 3 gol ve 1 asistlik performansıyla adeta "yıldızı parlayan" Arda Turan'dan övgüyle bahsetti.

İspanyol teknik adam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 3 gol atıp 1 asist yaparak attıkları 4 golde imzası bulunan Arda ile ilgili soruları yanıtladı.

Arda'nın forvette sol kanatta oynadığında daha çok gol pozisyonuna girdiğini, top kaybetmediğini ve kaleye daha yakınlaştığını vurgulayan Luis Enrique, "İçeride oynadığı zaman da benim hoşuma gidiyor. Her pozisyonda oynayabilir. Arda için memnunum. Bu sezon çok gol atıyor." diye konuştu.

Barcelonalı futbolculardan Denis Suarez ise Arda'nın, Neymar'ın olmadığı sezon başında da bu pozisyonda oynarken aynı performansı gösterdiğini hatırlattı.

Arda Turan'ın iyi bir futbolcu olduğunu dile getiren Denis Suarez, "Umarım bu zamanın zevkini çıkarmaya devam eder." dedi.

Öte yandan, müsabakanın ardından İspanyol basın mensuplarının merakla beklediği Arda Turan, hat-trick yaptığı maçın topunu da yanına alıp, gazetecilere konuşmadan stadyumdan ayrıldı.

"Arda golle özür diliyor"

İspanyol basınının internet sayfalarında Barcelona-Borussia Mönchengladbach maçıyla ilgili haber ve yorumlarda Arda Turan'ın ismi öne çıktı.

As gazetesi, "Arda golle özür diliyor", Marca ise "Barcelonalı taraftarların, Real Madrid'e beraberlik golünü getiren Arda Turan'ın faulünü unutmaları kolay değil ama şu da bir gerçek ki bu geceki gibi bir Arda her şeyi daha kolaylaştırır" yorumlarını yaptı.

Sport, "Barça, Arda Turan'ın hat-trick'i ile tekrardan gülmeye başladı", La Vanguardia "Arda Turan affını kazandı", El Pais, "Arda, Borussia Mönchengladbach'a acımadı", El Mundo da "Arda özrünü kazandı" ifadelerini kullandı.