Arjantin’de grevler hükümete geri adım attırdı

Arjantin’de hükümetin gaz fiyatları politikasını protesto etmek için greve giden Petrol, Gaz ve Biyoyakıt Federasyonu üyesi işletmeler, hükümetin gaz politikasında değişime gitmesine neden oldu.
Arjantin’de grevler hükümete geri adım attırdı

Arjantin’de hükümetin gaz fiyatları politikasını protesto etmek için greve giden Petrol, Gaz ve Biyoyakıt Federasyonu üyesi işletmeler, hükümetin gaz politikasında değişime gitmesine neden oldu.

Yerel radyo istasyonu Radio Continental’e konuşan Geçici Senato Başkanı Federico Pinedo, “Hatalar yapıldı ancak düzeltilecek.” açıklamasında bulundu.

Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin partisinden Senato üyesi olan Pinedo, tüketicilerin gaz faturalarında yüzde 2 bini bulan artışlarla karşılaşmalarını tahmin edemediklerini belirtti.

Macri hükümetinin gaz fiyatlarında yaptığı artışlardan sonra Tierra del Fuego’daki gaz işletmeleri faturalarda indirimlere gidilmesi için salı günü greve gitmişti.

Grev nedeniyle Arjantin’de ülke çapındaki gaz ikmalinde günlük 16 milyon metre küp azalma gerçekleşti. Arjantin yönetimi de grev sonrasında, salı günü enerji üreticileri ve endüstriyel tüketicilere yönelik doğal gaz kullanımını sınırlandırma talebini geri çekti.

Doğalgaz regülatörü Enargas, ülkenin çoğuna gaz dağıtan boru hattını keserek grev yapan petrol ve gaz işçilerine çağrıda bulundu. Enargas endüstriyel tüketicilere gaz tüketimini sıfıra indirmelerini tavsiye ettikten sonra yeni bir açıklama yaparak, faaliyetlerini sürdürecek düzeyde asgari tüketime devam etmelerini istedi.