Arkadaş tavsiyesiyle başladı, başarıya doymuyor

Eskişehir'de doğuştan belden aşağısı tutmayan, buna rağmen arkadaşının tavsiyesiyle başladığı bilek güreşinde dünya ve Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Murat Cırık, yenilmez olmayı amaçlıyor.
Arkadaş tavsiyesiyle başladı, başarıya doymuyor

Eskişehir'de, beyin felci nedeniyle doğuştan belden aşağısı tutmayan, buna rağmen arkadaşının tavsiyesiyle başladığı bilek güreşinde dünya ve Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Murat Cırık, yenilmez olmayı hedefliyor.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olan Cırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında tekerlekli sandalye basketboluyla spora başladığını belirterek, 6-7 yıl oynadığı basketbolda takım kaptanlığı görevini de yaptığını kaydetti.

Tekerlekli sandalyeyle salsa yaptığı sırada bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bilek güreşine başladığını anlatan Cırık, şöyle konuştu:

"Daha önce tekerlikle sandalyede salsa yapıyordum. Bilek güreşiyle uğraşan bir arkadaşım, fiziki yapımın uygun olduğunu söyleyerek, bu sporu yapmamı tavsiye etti. Deneyip, başarılı olunca, bilek güreşini sevdim. Yaklaşık 15 yıldır bilek güreşi sporuyla uğraşıyorum. Mücadele gerektiren bir spor dalı. Keyif alarak yapıyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladığım sporda katıldığım dünya ve Avrupa şampiyonalarında 16 kez podyuma çıktım. Birer dünya ve Avrupa şampiyonluğum var. En son geçtiğimiz aylarda Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlenen 19. Engelli Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ikinci oldum. Branşımda Türkiye'yi temsil ederek, yenilmez olmayı hedefliyorum. Gücüm yettiği ölçüde uluslararası şampiyonalarda İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum."

"Engeliler için spor yapabilmek ayrıcalık"

Cırık, ailesinin başarılarıyla gurur duyduğunu dile getirerek, spor sayesinde sosyal çevresinin de genişlediğini belirtti.

Engelli bir birey olarak spor yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Cırık, "Bütün engellilere sporu tavsiye ediyorum. Engeliler için spor yapabilmek bir ayrıcalık. Her engellinin spora yönlendirilmesi önemli. Spor yapmaya başladıklarından uluslararası başarılara imza atacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Cırık, eylül ayından Bulgaristan'da düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak istediğini sözlerine ekledi.