Armağan Koleji’nden ‘Âmin Alayı’

Osmanlı ecdadının yıllar evvel gerçekleştirdiği ‘Âmin Alayı’ etkinliği Armağan Koleji tarafından günümüze uyarlanarak yapıldı. Okula yeni başlayacak öğrencilerin heyecanlarını giderme adına yapılan etkinlikte öğrenciler konvoy eşliğinde okullarına doğru yola çıktı.
Armağan Koleji’nden ‘Âmin Alayı’

Armağan Koleji, 2019/2020 Eğitim Öğretim yılının açılışı olarak birinci sınıf öğrencileri için ‘Âmin Alayı’ gerçekleştirdi. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen organizasyonda, Mevlana Kültür Merkezi çevresinde toplanan öğrenci, öğretmen ve veliler yapılan dua sonrası yola çıktı. Öğrenciler, süslenen iki katlı otobüsle, öğretmen ve veliler ise araçlarıyla okula konvoy şeklinde hareket etti.

armagan-koleji-amin-alayi-2.jpg

OSMANLI ECDADININ GELENEĞİ

Osmanlı döneminde yapılan bir âdeti Armağan Koleji olarak yeniden canlandırdıklarını dile getiren Armağan Koleji Okul Müdürü Musa Bağcı, “Öğrencilerimizin okul heyecanını bastırmak adına, onları okulu sevdirmek için ‘Âmin Alayı’ gerçekleştirmekteyiz. Ecdadımız en güzelini düşünmüş, yola çıkmış ve çocuklarımıza değer vererek bu etkinliği gerçekleştirmiştir. Bizler de bunu arşivden, Osmanlı’nın son dönemlerinde yazılan bir gazete haberinden duyarak başladık. Haberde şu ifadeler yer alıyordu; ‘Mektep çocukları, ‘âmin Alayı’yla mekteplerine yolcu ediliyor. Çocuklar evlerinden faytonlarla alınarak müderrisin dualarıyla bu heyecanı bastırılarak mekteplerine konvoy halinde götürülüyor…’ Biz de bunu zamanımıza uyarlayarak velilerimizle birlikte ecdadımızın yaptığı bu güzel etkinliği gerçekleştiriyoruz. Onun için de Hz. Mevlana’nın hemen yakınında toplandık” ifadelerini kullandı.

musa-bagci.jpg

‘BU GÜZEL GÜNÜ İLELEBET HATIRLAYACAKLARDIR’

İlk kez okula gidecek öğrencilerin heyecanını bastırmak için böyle bir organizasyona imza attıklarını kaydeden Armağan Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Kürkçü, “Ecdadımıza ait bir etkinliği yaşıyor ve yaşatıyoruz. İlkler hep önemlidir. Tarihte ilk hutbe, ilk uzaya çıkış, ilk kez Amerika’nın keşfi gibi örnekler her zaman akıllara kazınmıştır. Ecdadımızın, çocuklarımızın okul heyecanını yatıştırma adına, aynı zamanda ilk defa okula gidecekler için böyle bir organizasyon yaptık. ‘İyi bir başlangıç, başarıda yüzde 50 yol almak demektir’ şeklinde bir ecnebi atasözü vardır. Ben de çocuklarımızın böyle güzel bir başlangıç yapacakları, bu mutluluğu aileleriyle birlikte yaşayacakları için heyecanlarının yatışacağına inanıyoruz. Bu güzel günü ilelebet hatırlayacaklardır. Belki de evlatlarına bu günün hatırasını onlar da anlatmanın, yaşatmanın heyecanını yaşayacaklardır. Ecdadın böyle bir güzelliğini yaşamaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi. Konuşmaların ardından Mehmet Emin Parlaktürk Hoca’nın yaptığı duayla öğrenci, öğretmen ve veliler Armağan Koleji’ne doğru konvoy şeklinde yola çıktı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

mustafa-kurkcu.jpg

armagan-koleji-amin-alayi-3-haber.jpg

ogrenci.jpg

armagan-koleji-ve-velileri.jpgarmagan-koleji-amin-alayi-1.jpg