Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Artık, Daha Güçlü Türkiye İçin Daha Güçlü Muhalefet İstiyoruz..

Artık, Daha Güçlü Türkiye İçin Daha Güçlü Muhalefet İstiyoruz..

Türkiye’nin en meşhur iki sitemi; “Ak Parti'nin alternatifi yok.” Ve “ Muhalefet iktidara çalışıyor.”

İki kesimde sonuna kadar hakli.

Sağ kesim yıllardır iktidar özlemi içerisindeydi. Çünkü çok fazla ötekileştirdiler. Hatta eğitim hakkı gibi temel haklarından dahi men edildiler. Ve sağ kesim için aranan kan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Hatasız kusursuz kimse yoktur. Ak Parti'nin bazı politikalarını desteklemedikleri anlarda olsa bu cümleyi sarf ettiler; “Alternatifi yok!”

Sol kesim her ne kadar diktatörlük ile suçlasa da kendileri de biliyorlar ki böyle bir şeysöz konusu değil. Bu diktatörlüğü nasıl algıladığımız ile alakalı sanırım. Benim gözlemim, her zaman toplumun üst tabakasında olan ve inançlı, başörtülü, Anadolu insanini her zaman kendinden aşağıda gören zihniyet kendi haklarına dokunulmadığı halde onların da artık sesinin çıkmasını diktatörlük olarak algılıyor. Yani sözün özü, dertleri yıllardır hor gördükleri kesimin 'bu ülkede bizde varız' demesi oldu.

Dert bu olunca haliyle isyan ederken sözcüklere ve eylemlere de yansıyor. Ana muhalefet CHP'nin secim reklamlarını hatırlayalım. Reklamlarında statüsü düşük meslek gruplarında hep başörtülü ve Anadolu insanlarını oynatmışlardı. Reklam kampanyasında bile bilinçaltını ve zihniyetini gizleyemeyen bu güruhgüç ellerinde olduğun da yine şüphe yok ki ülkeyi Eski Türkiye'ye dönüştürür. Yine geçtiğimiz referandum da hayal kırıklığına uğrayan sol seçmeninin Anadolu illerine yağdırdığı hakaretleri hatırlayalım. Rabbim bu zihniyete iktidar yüzü göstermesin.

Ah bir anlasalar başarılarına engel olanın bu bitmek bilmeyen kibirleri olduğunu.

*                                                                            

Ülkesinin Cumhurbaşkanını her fırsatta ve her platformda dikta ve tek adamlık ile suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na en güzel cevabı yine Cumhurbaşkanı vermişti; “Tutturmuş bir tek adamlık, tek adamlık. 7 seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun. Tek adam olan sensin.”

*

CHP Milletvekilleri kitlesini aptal yerine koymaktan vazgeçmeli.

Facebook'ta bir kaç operasyon hesabının ortaya attığı yalan haberleri bile nasıl olsa bizim kitlemiz inanır mantığı ile dalga geçercesine tekrarlayan Milletvekillerinden bahsediyorum. Bkz; Darbe gecesi Boğaziçi köprüsünde kafası kesilen asker yalanı. O fotoğrafın başka bir zamanda başka bir ülkeye ait olduğu ispatlanmış ve böyle bir olayın yaşanmadığı defalarca anlatılmış olsa da CHP'li Milletvekilleri bu yalanı her fırsatta ortaya atıyor. Çünkü acı ama inanan kitle azımsanmayacak kadar fazla.

Lütfen artık aklınızla dalga geçmelerine izin vermeyin!

*

Muhalefet artık terör Sözcü'sü medyasından kurtulmalı.

Tek meziyeti kendinden olmayana nefret söylemi üretmek olan yayın organları ile bu işi başaramayacaklarını anlamaları gerekiyor. Yıllardır bu ülkenin askerini şehit eden PKK’lı teröristleri “dağda yere sigara bile atmıyorlar” diye sempatik ve medeni gösterme çabasına giren, okyanus ötesinden ülkemize operasyon çekmeye çalışan FETÖ'nün basın sözcülüğünü üstlenen, ülkesini Avrupa'ya jurnalleyen ve Avrupa’yıTürkiye’ye mudahaleye davet eden bu gazeteler ve gazeteciler ile bu halkın değil ancak bu halkındüşmanlarının sempatisini kazanabilirler.

Belirtmeden geçemeyeceğim,sağ grupta da bu tarz ötekine nefret söylemi üreten bir kaç gazete ve gazeteci bulunuyor. Bunlardan da sahsımadına son derece rahatsızım. Tarafsız gazeteci yoktur. İyi - kötü, doğru, yanlış arasında tarafımızı seçeriz. Fakat kitleleri etkileyen bir isin içerisindeyse kattığımız adımdan, söylediğimiz her sözden sorumluyuz. Hem kamu vicdanında hem Allah katında. Bu ülkenin huzura en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemlerde sadece nefret söylemi üretmek üzerine yayıncılık yapan her kurulusun tarafına bakmaksızın karşısında olmak zorundayız. .

*

Son olarak şunu sormak istiyorum;

Ak Parti seçmenine koyun diyen sevgili CHP'liler; Ak Parti seçmeni yıllardır basari getiren bir adamın arkasında yürürken koyun oluyorsa sürekli yenilgi getiren bir adamın pesinden giderken siz ne oluyorsunuz?

Güçlü muhalefet, güçlü iktidar, güçlü iktidar ise güçlü bir ülke demektir.

Bu ülkenin halinden memnun değilseniz vedeğişimistiyorsanız öncelikli olarak pesinde olduğunuz siyasileri değiştirmek ile başlayıp Ak Parti'ye alternatif olacak insanlar koyun ortaya. Yoksa daha çokağlarsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR