ASELSAN Muhafız sınırları aştı

ASELSAN MALAYSIA firması Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerinin yerel üretimi ve Güneydoğu Asya’ya ihracatı hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.
ASELSAN Muhafız sınırları aştı

Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyacı kapsamında teslim edilen 30mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Silah Sisteminin sahil güvenlik botlarına montajı, entegrasyonu ve testleri Malezyalı mühendisler tarafından yerel olarak gerçekleştirildi.

Bu süreçte Malezyalı mühendislere eğitim verilerek ASELSAN’ın Malezya Savunma Sanayisine ve insan kaynağına katkıda bulunmaya yönelik taahhüdü somut bir adımla hayata geçirildi.


 
Malezya’da yüzde 100 ASELSAN’a ait olarak kurulan ASELSAN MALAYSIA firması Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerinin yerel üretimi ve Güneydoğu Asya’ya ihracatı hedefiyle faaliyetlerini sürdürmekte olup MUHAFIZ sisteminin yerel katkı ile teslimata hazırlanması bu kapsamda önemli bir aşama oldu.
 
Sözleşme kapsamında 30mm MUHAFIZ Sisteminin Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarına entegrasyonunun 2018’de tamamlanması hedefleniyor.

Muhafız sistemlerinin ihracatı tüm hızıyla devam ediyor

Güney Kore’de faaliyet gösteren Hyundai Heavy Industries Tersanesinin üçüncü bir ülkeye ihraç edeceği fırkateynlere entegre edilmek üzere MUHAFIZ Sistemi Tedarik Sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme ile MUHAFIZ Silah Sisteminin kullanıldığı ülkelere bir yenisi daha eklendi. ASELSAN Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerinin Güneydoğu Asya’da yaygın bir şekilde kullanımı devam ediyor. Güney Kore Cumhuriyetine ilk silah sistemi ihracatı olması açısından proje büyük önem arz ediyor.
 
Hyundai Heavy Industries tarafından Filipinler Donanması için inşa edilen 2600 tonluk Incheon (FFX-I) Sınıfı fırkateyninin ön bölümündeki 76mm baş topu ve 8 hücreli dikey fırlatma sistemine (VLS) ek olarak Aselsan Muhafız sistemi geminin kıç bölümünde uçuş güvertesine doğru konumlandırılacak.