Aselsan’ın 4 şifrecisi FETÖ’cü çıktı

FETÖ’nün ASELSAN iddianamesi şoke etti. TSK’ya verilen “kripto cihaz”ların yazılımını yükleyen Aselsan çalışanı 4 teknisyen FETÖ’cü çıktı.
Aselsan’ın 4 şifrecisi FETÖ’cü çıktı

TSK’ya verilen kripto cihazların yazılımını yükleyen ASELSANçalışanı 4 teknisyen de FETÖ’cü çıktı. Jandarmaya verilen telsizlerin kripto yazılımını yükledikleri belirlenen şüphelilerin bu şekilde telsizlere sızdıkları belirlendi.

Üst düzey devlet görevlilerinin kullandığı kripto telefonları bile dinleyen FETÖ’nün, ASELSAN’daki yapılanması sayesinde TSK’nın kullandığı kripto cihazlara da sızdığı ortaya çıktı.

Örgütün, TSK’ya verilen kripto cihazların yazılımını yükleyen ASELSAN’daki birime kendi üyelerini yerleştirdiği belirlendi.

İDDİANAMEDE ANLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin 25 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede yer alan bilgilere göre, ASELSAN’da değişik birimlerde çalışan örgüt üyeleri 2005 yılına kadar Sincan, Keçiören ve Yenimahalle birimleri içinde yer aldı. Söz konusu örgüt elemanları 2005’ten sonra ise faaliyetlerini, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Memurlar Vakfı (MEVA) bünyesinde gerçekleştirdi.

DÖRT KRİPTO ELEMAN

FETÖ’nün MEVA’daki örgütsel faaliyetlerine katıldığı belirlenen şüpheliler İsmail Sin, Zafer Keskin, Zafer Türkkan ve Yiğit Ali Doğan’ın ASELSAN Haberleşme Bilgi Teknolojileri Elektronik Üretim Müdürlüğü’ne bağlı kripto bölümünde çalıştığı belirlendi. Şüphelilerden İsmail Sin’in örgüt içi evlilik yaptığı eşi Z. Sin’in üzerine kayıtlı telefonda ByLock kullandığı belirtildi. Şüphelilerin, TSK verilen cihazların kripto yazılımını yükledikleri de iddianamede anlatıldı.

YAZILIMLARI YÜKLEDİ

İddianameye ifadesi giren tanık Avni Ö., söz konusu 4 şüphelinin ASELSAN’da Test 1’e bağlı kripto bölümünde çalıştıklarını belirterek, “Kurumda yaptıkları iş itibari ile önemli bir yerdedirler. TSK’ya verilen kripto yazılımını atarlar. Jandarmaya verilen telsizlerin kripto yazılımını bu dört teknisyenden birisi atar. İsmail Sin örgüt evlerinin ihtiyaçları ile ilgilenirdi. Ramazan aylarında örgüt evleri için yardım toplamaya, Kurban Bayramlarında da yine örgüt evlerine et dağıtımına, aynı zamanda gelir sağlamak amacıyla deri toplamaya gidiyordu” dedi.

EŞİ DE ABLA ÇIKTI

Sin’in FETÖ’nün katalog evliliği yaptığı eşinin de hakim ve savcılardan sorumlu abla olduğu tespit edildi. İsmail Sin’in kapatılan MEVA’ya CV bırakıp katalog evliliği yaptığı eşi eşi Z. Sin’in üzerine kayıtlı telefondan ise ByLock çıktı. Gizli Tanık Efe, İsmail Sin’in yönlendirmesiyle 5-6 kez örgüt toplantılarına katıldığını, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından da yapıyla ilişkisini kopardığını kaydetti. Gizli tanık, İsmail Sin ile ilgili şunları ifade etti: “İsmail Sin eşinin hakim ve savcılara ablalık yaptığını, bayan hakim ve savcılarla sohbet grubu olduğunu söylüyordu. Bunu bizzat kendisi bana söylemişti. Bunun için de eşinin iyi giyinmesi, bakımlı olması gerektiğinden bahsediyordu. İsmail Sin’in anlattığına göre eşi bayan hakim ve savcılarla Ankara’nın elit semtleri olan Oran ve Çayyolu’nda bir araya gelip sohbet yapıyorlar, bu yapı içerisinde faaliyetlerde bulunuyorlarmış.”

KAYNAK:YENİ ŞAFAK